Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc dels Búnquers de Martinet obre les portes per difondre la memòria històrica de la postguerra espanyola

El Parc dels Búnquers de Martinet obre les portes per difondre la memòria històrica de la postguerra espanyola

El centre, que ofereix aquest cap de setmana dues jornades de portes obertes, explica per mitjà d'audiovisuals i amb d'altres tècniques museístiques el context en què es van construir més de 4.000 búnquers al llarg del Pirineu, l'anomenada línia de defensa "P".
Búnquers
07/05/2007 16:32

Aquest dissabte s’ha inaugurat el Parc dels Búnquers de Martinet amb la presència de l’alcaldessa de Montellà i Martinet de Cerdanya, Anna Maria Armengol; la directora general del Memorial Democràtic del Departament d’Interior i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, Maria Jesús Bono; el president del Consell Comarcal de la Cerdanya i alcalde de Bellver de Cerdanya, Joan Pous; i Lluís Esteve, estudiós de la línia P de defensa dels Pirineus, a més de diversos alcaldes i autoritats de la Cerdanya, exmilitars i personalitats de la zona.

L’alcaldessa del municipi expressava la seva satisfacció per la posada en marxa del projecte que “donarà valor afegit al poble i també a tota la zona de la Cerdanya”. Per la seva banda, Maria Jesús Bono, directora general del Memorial Democràtic, destacava que “aquesta iniciativa és pionera en la recuperació d’un patrimoni natural, paisatgístic i de la memòria que dóna a conèixer la línia de defensa als Pirineus als joves i a tots els pirinencs que no la coneixen”. Una línia de defensa que va explicar breument l’estudiós Lluís Esteve.

Joan Pous, president del Consell Comarcal de la Cerdanya, ha destacat que amb l’obertura d’aquest parc s’amplia l’oferta turística i cultural de Catalunya i, sobretot, de la Cerdanya.

El Parc dels Búnquers de Martinet és promogut per l’Ajuntament de Montellà i Martinet, el Parc Natural del Cadí-Moixeró i la Generalitat de Catalunya (Departament d’Interior, Relacions Internacionals i Participació; Departament d’Innovació, Universitat i Empresa) i el Memorial Democràtic. Neix amb la voluntat de donar a conèixer un element de la història recent fins ara totalment desconegut, a més de posar en valor un recurs que serà un reclam turístic de primer ordre per al municipi de Montellà i Martinet de Cerdanya i del Pirineu Català.

Per poder posar en marxa el Parc dels Búnquers de Martinet, es van adequar alguns dels búnquers existents en aquesta zona del Pirineu per tal de fer-los visitables. D’aquesta manera, el projecte de museització i promoció turística inclou un recorregut per la zona dels búnquers. Els visitants arribaran al parc, situat a 1 quilòmetre de Martinet, i podran fer la visita acompanyat d’un monitor que els ajudarà a descobrir tot allò que amaguen aquests elements històrics.

Els dies 12 i 13 de maig hi haurà jornada de portes obertes i es faran visites gratuïtes.

Mostrar formulari de contacte