Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc dels Búnquers ofereix una visita nocturna amb escenificació

El Parc dels Búnquers ofereix una visita nocturna amb escenificació

Aquest divendres es podrà gaudir de la Nit dels Búnquers i d'una representació a càrrec de veïns de Montellà i Martinet L'objectiu és que els visitants visquin en primera persona com era la construcció de la línia defensiva

Parc dels Núnquers - Nit dels Búnquers
Parc dels Núnquers - Nit dels Búnquers
13/08/2013 08:55

El Parc dels Búnquers de Martinet prepara per aquest divendres, dia 16, La Nit dels Búnquers, que vol "oferir una visió diferent de la visita turística que ajuda a descobrir aquestes fortificacions bèl•liques que es troben escampades per tot el Pirineu".

Així, i com cada estiu s’organitza una visita nocturna que busca reinventar el concepte de nit dels museus. Com a novetat, a banda de fer la visita de nit, enguany es podrà gaudir de la representació d’un espectacle efímer, ja sigui a través del teatre o de l’escenificació.

En l’anterior edició, per exemple, els visitants van acompanyar un sergent d’artilleria en la seva inspecció de la construcció dels búnquers. Convertits en miners, els visitants van prendre consciencia del procés de construcció dels búnquers i van poder entendre com era el dia a dia dels soldats que van erigir aquestes construccions. Amb aquesta representació teatral es busca allunyar-se de la visita turística tradicional, implicar els espectadors i fer de la visita un espectacle amè i lúdic.

L'objectiu és "atraure l’atenció dels visitants perquè se sentin part de la història i puguin viure en primera persona l’experiència que van comportar aquestes fortificacions per als soldats i la gent del territori”, comenta Assumpta Pascual, gerent del Parc.

Per això, voluntaris del municipi de Montellà i Martinet es converteixen en improvisats actors que ajuden a donar vida a la història que es recrea en cada ocasió. "És una experiència que agrada i molta gent repeteix", ha detallat Assumpta Pascual.

Preus reduïts i reserva prèvia

Les entrades per a la visita s’ofereixen també a un preu reduït; 6 euros pels adults i 3 euros pels infants. Qui vulgui acudir-hi ha de reservar plaça a través del telèfon 648141070. En aquesta ocasió es faran tres representacions que començaran a les 10 de la nit. Es recomana portar un lot, ja que l’activitat es desenvolupa a l’aire lliure.

Mostrar formulari de contacte