Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural de l'Alt Pirineu acull més de 600 varietats de bolets de temporada

El Parc Natural de l'Alt Pirineu acull més de 600 varietats de bolets de temporada

Amb l’objectiu d’apropar la riquesa micològica d’aquest espai natural protegit, el proper diumenge i dilluns el parc organitza una exposició i una jornada divulgativa
Espècies de bolets PNAP (Foto: Joan J. Monton)
11/10/2018 11:38

El Parc Natural de l’Alt Pirineu acull més de 600 varietats diverses de bolets de temporada, d’espècies mediterrànies, alpines i centreeuropees, que creixen per la singularitat del clima i dels seus hàbitats. Així ho confirmen les citacions registrades i els estudis duts a terme a l'espai natural, que només a la zona de Sant Joan de l’Erm situen unes 400 espècies diferents.

Per donar a conèixer aquesta riquesa micològica del parc, encara força desconeguda, el proper diumenge 14 i dilluns 15 d’octubre s’organitza una exposició de bolets i una jornada divulgativa dirigida a visitants i apassionats de la recol·lecció de fongs.

Concretament, diumenge a les 11 h obrirà portes a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu una exposició de bolets, elaborada a partir de les aportacions de voluntaris recol·lectors, que podran apropar els bolets collits que desconeguin el dissabte 13 de 18 a 20 h. La mostra, que es podrà visitar fins al dilluns a les 19 h, es completarà amb les explicacions del micòleg de la Societat Catalana de Micologia, Joan J. Monton.

En paral·lel, diumenge a les 12 h el director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, obrirà una jornada divulgativa que comptarà amb la participació del micòleg Joan J. Monton. En aquest cas, s'abordarà la diversitat, el comerç i la gastronomia dels bolets del parc. Dilluns 15, entre les 10 h i 14 h, diversos grups d’escolars de primària i secundària visitaran l’exposició de bolets i coneixeran de la mà del micòleg Joan J. Monton la seva ecologia.

Recol·lecció de bolets al Parc

El Parc Natural de l’Alt Pirineu compta amb dues zones acotades pels seus titulars poder recol·lectar bolets: el Bosc de Virós (Araós i Ainet de Besan) i la Vall d’Esterri de Cardós. Es tracta de forests d’utilitat pública de titularitat d’ens locals i estan regulades mitjançant ordenança municipal. Aquí, per poder practicar aquesta activitat, els interessants han d’adquirir un tiquet en els establiments turístics següents:

·       Bosc de Virós: 5 € per persona/dia, amb un màxim de 15 kg:

o   Casa Gabatxó (Araós). 973 62 43 55

o   Hostal Fusté (Ainet de Besan). 973 62 43 38

o   Hotel Salòria (Alins). 973 62 43 41

o   Casa Oliaire (Araós). 973 62 43 13

 

·       Vall d’Esterri de Cardós: 3 € per persona/dia, amb un màxim de 10 kg:

o   Casa Borrut (Esterri de Cardós). 973 62 31 84

Mostrar formulari de contacte