Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural de l'Alt Pirineu aprova un pressupost de més de 2,7 milions d'euros

El Parc Natural de l'Alt Pirineu aprova un pressupost de més de 2,7 milions d'euros

Aquesta xifra representa un augment d'un 3% en relació amb el 2009 La Direcció General de Medi Natural vol consolidar l'espai natural "com una eina d'ajut al desenvolupament del territori"
Parc Natural de l'Alt Pirineu
04/03/2010 14:16

La Junta Rectora del Parc Natural de l’Alt Pirineu ha aprovat el programa d’actuacions que es durà a terme el 2010 en la reunió que va tenir lloc ahir a la seu del Parc a Llavorsí (Pallars Sobirà). El pressupost aprovat pel 2010, de més de 2,7M€, representa un petit augment d’un 3% en relació amb el pressupost aprovat de l’any passat. La sessió d’ahir va servir també per fer un repàs de la Memòria del 2009 i del grau d’acompliment de les actuacions projectades del darrer any.

La Junta Rectora ha valorat molt positivament el grau de compliment del pressupost del 2009 que és d’un 101% respecte a la xifra inicialment aprovada per l’any passat que era d’uns 2,6M€. Del pressupost executat l’any 2009, 1.140.000 € es van destinar en concepte d’ajuts a ajuntaments, particulars, associacions i empreses del territori de l’àmbit del Parc Natural.

El delegat del Departament de Medi Ambient i Habitatge a l’Alt Pirineu i Aran, Òscar Augé, ha explicat que “malgrat la situació actual generalitzada de retallades pressupostàries, aquesta xifra manifesta la voluntat de la Direcció General del Medi Natural de mantenir i consolidar el model del Parc Natural de l’Alt Pirineu com una eina que ajudi el desenvolupament territorial que representa el patrimoni natural”.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu és l’espai protegit més extens de Catalunya, amb gairebé 70.000 ha, i va ser creat l’any 2003 pel Decret de creació 194/2003, d’1 d’agost. Des d’aleshores s’ha anat consolidant en el territori com un element important de desenvolupament sostenible. La reunió de la Junta Rectora d’ahir va servir també per presentar l’inici de l’elaboració del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge d’aquest espai que es durà a terme a partir d’un procés participatiu en el territori.

Mostrar formulari de contacte