Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural de l'Alt Pirineu habilita a Embonui un nou aguait per observar aus carronyaires

El Parc Natural de l'Alt Pirineu habilita a Embonui un nou aguait per observar aus carronyaires

El nou equipament, que s’ha inaugurat aquest dimarts, està adreçat a grups d’escolars. S’hi podran observar espècies com ara el trencalòs, el voltor comú, el voltor negre o l’aufrany, entre altres
Inauguració del punt d'aguait al PNAP (Foto: PNAP)
07/12/2021 17:35

El Parc Natural de l’Alt Pirineu disposa d’un nou punt d’aguait per observar aus carronyaires. El nou equipament, situat a la forest patrimonial de l’Obaga d’Orteu d’Embonui, al municipi de Soriguera, és el primer equipament d’aquest tipus de Catalunya adreçat exclusivament a grups d’escolars de primària i secundària.

L'espai s’ha inaugurat aquest dimarts i entrarà en servei a partir de l’any que ve. L’aguait té una capacitat per a 20 persones i ha estat construït amb fusta de l’entorn més immediat. De fet, s’ha utilitzat fusta tallada i serrada del mateix bosc on està situat, mitjançant una aclarida de millora silvícola.

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Antoni Ferran, ha destacat la importància que té el nou punt d'aguait per acostar als escolars a la natura, tot afirmant que "la millor manera d'estimar els llocs és coneixent-los". Mentre, el director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, ha explicat que molts d'aquests equipaments estan destinats a fotògrafs i públic familiar i que calia fer-neu un per als grups d'alumnes. D'aquesta manera, segons ha continuat, poden trencar mites i veure "el gran paper ecològic que fan en l'ecosistema".

El mirador està situat a uns 70 metres enfront del Punt d’Alimentació Suplementària i això permetrà als escolars observar de prop aquestes aus protegides sense molestar-les. S’hi podran veure espècies com el trencalòs, el voltor comú, el voltor negre, l’aufrany, el milà reial, el milà negre i el corb, així com l’àguila daurada, en funció del dia.

Educació ambiental 

A través d’aquests nou equipament, el Parc Natural vol impulsar i reforçar l’educació ambiental dels grups escolars de la zona i donar a conèixer el paper ecològic dels carronyaires. És per aquest motiu que la visita serà conduïda per un guia intèrpret acreditat que donarà els continguts educatius i pedagògics adients, dins del programa d’educació ambiental del Parc.

El recorregut a peu amb els escolars fins a l’aguait es realitzarà des del poble de Vilamur, accessible amb autocar. En una segona fase, el Parc preveu completar el projecte amb la creació d’un itinerari de tornada fins al poble d’Embonui, amb elements educatius al llarg del recorregut per fomentar el coneixement de de la biodiversitat del Parc.

Mostrar formulari de contacte