Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'IDAPA convoquen beques de suport a la recerca

El Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'IDAPA convoquen beques de suport a la recerca

Els nous ajuts volen posar en valor el llegat de l'espai protegit i millorar-ne la gestió i conservació. Les sol·licituds es poden presentar al llarg d'aquest mes i el seleccionats es podran allotjar a l'entorn del parc per desenvolupar el treball
El Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'IDAPA convoquen beques de suport a la recerca
02/06/2022 13:57

El Parc Natural de l'Alt Pirineu, a través del seu Observatori de Recerca, ha ideat una convocatòria de beques de suport a la recerca per captar projectes d’investigació en l’àmbit del Parc. A la nova línia hi participen l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i el Centre d'Art i Natura de Farrera, amb la col·laboració de la Fundació Catalunya La Pedrera.

L’objectiu d’aquestes beques és, segons el PNAP, "generar coneixement científic de proximitat en l’àmbit de les ciències de la Terra, ciències de la vida o ciències socials, i posar en valor el llegat natural, cultural i social del Parc". Alhora, aquest coneixement servirà per millorar-ne la gestió i conservació, a partir d’una base científica més sòlida, i per divulgar el coneixement generat a la societat local.

La convocatòria de beques rep el nom de “Salvador Grau i Tort”, en homenatge a qui va ser el principal coordinador de la creació del Parc Natural de l’Alt Pirineu durant el període 2001-2003 i que va morir l’any 2016. Grau ser responsable del Servei de Planificació de l’Entorn Natural de la Generalitat i va exercir "un lideratge tècnic clau pel diàleg i la concertació amb els agents del territori per tal que el Parc Natural pogués ser realitat el 1 d’agost de 2003". Alhora, va impulsar la cooperació i integració del coneixement científic en la gestió dels espais naturals protegits a través del sistema d’informació del patrimoni natural.

El procés de presentació de sol·licituds ja està obert -es fa del l’1 al 30 de juny de 2022- a resolució es preveu pel mes de juliol. En cas de ser seleccionada la sol·licitud, la beca cobrirà totalment o parcialment les despeses d’allotjament i manutenció dels beneficiaris durant l’estada al Parc, a més d'altres despeses derivades de la recerca. L’allotjament podrà ser al Centre d’Art i Natura de Farrera o bé en qualsevol altre allotjament de la zona del Parc, en funció de les necessitats de la recerca.

En cas que el projecte requereixi fer ús de laboratoris per conservació, tractament o anàlisi de mostres, la beca inclourà l’accés als laboratoris i instal·lacions del centre MónNatura Pirineus que la Fundació Catalunya La Pedrera té a les Planes de Son (Pallars Sobirà).

Les sol·licituds seran avaluades col·legiadament per una comissió formada per membres de l’Equip Gestor i l’Observatori de Recerca del Parc, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran i el Centre d’Art i Natura, d’acord amb les prioritats de selecció i criteris establerts.

Es preveu que aquesta primera convocatòria tingui continuïtat en un futur per afavorir que el Parc Natural de l’Alt Pirineu esdevingui una destinació científica i un referent en el traspàs d’informació entre la comunicat científica i el seu equip gestor.

Mostrar formulari de contacte