Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural de l'Alt Pirineu organitza les II Jornades de Recerca

El Parc Natural de l'Alt Pirineu organitza les II Jornades de Recerca

Les inscripcions per participar en aquesta trobada científica, que tindrà lloc del 2 al 4 de maig a Burg, estan obertes fins diumenge. La cita comptarà amb la participació de més d’una trentena de ponents
Àmbit de recerca al PNAP (Foto: Territori i Sostenibilitat)
26/04/2019 18:36

El Parc Natural de l’Alt Pirineu organitza del 2 al 4 de maig les II Jornades de Recerca, que tenen per objectiu posar en valor, difondre i compartir les investigacions científiques impulsades en l’àmbit de l'espai natural. La cita tindrà lloc aquest cop a Burg (Farrera), coincidint amb el 15è aniversari de la creació del parc i la propera celebració del Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000 (21 de maig).

Es tracta del segon cop que el parc promou aquestes jornades, que es van celebrar per primer cop el 2004. En aquesta ocasió, hi participaran més d’una trentena de ponents, que contribuiran a estendre el coneixement del medi natural i cultural del territori per tal de millorar-ne la gestió, la divulgació i la interpretació.

Les II Jornades se celebren enguany en col·laboració amb l’Associació Gençana de la Coma de Burg, el Centre d’Art i Natura de Farrera, el refugi Gall fer,  l’Ajuntament de Farrera i les EMD d’Ainet de Besan i Araós. A més de les conferències, les persones assistents podran gaudir de visites a camp per conèixer sobre el terreny diverses investigacions dutes a terme. Concretament, a l’estanyet de Burg i al bosc de Virós.

Recerca durant més de 15 anys

En aquests 15 anys d’existència del Parc Natural de l’Alt Pirineu, han estat nombrosos els grups de recerca que hi han dut a terme investigacions diverses en el seu àmbit d’influència, com ara el Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge (GRAMP) i el Grup d'Arqueologia d'Alta Muntanya (GAAM) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Així, han publicat nombrosos articles de referència i han divulgat la recerca a través d’onze cursos realitzats al Centre d’Art i Natura de Farrera, coorganitzats amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

També són rellevants els projectes europeus que s’hi desenvolupen, com ara el LIFE LimnoPirineus, dedicat a la conservació d’espècies i hàbitats aquàtics de l’alta muntanya dels Pirineus. En el marc d’aquest projecte, es fan accions de recerca, conservació i divulgació al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Parc Natural de l’Alt Pirineu i a l’Estanho de Vilac, a la Vall d’Aran.

Les persones interessades poden inscriure’s-hi fins al diumenge mitjançant aquest enllaç.  

 

Mostrar formulari de contacte