Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural de l'Alt Pirineu repara els camí d'Arboló danyat durant les ventades del mes de gener

El Parc Natural de l'Alt Pirineu repara els camí d'Arboló danyat durant les ventades del mes de gener

Els operaris han retirat els arbres caiguts i han talat els que havien quedat descalçats
09/02/2015 14:50

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha iniciat les tasques de neteja i reparació de l'accés i entorn de l'ermita d'Arboló (Soriguera), fet malbé arran dels darrers episodis de ventades. Les ratxes de fort vent van fer caure al camí arbres, quedant-ne d'altres descalçats, fet que suposava un perill.

Els principals treballs que s'estan realitzant consisteixen en treure els arbres i talar els que han quedat inestables. La fusta es farà servir per restaurar taulons del pont penjant que travessa el riu Noguera Pallaresa, utilitzat per accedir a Arboló. Algun dels arbres que van caure van provocar esllavissades a les parets del camí, que també s'estan reparant.

El director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, ha explicat que al lloc on hi havia aquests xiprers se'n tornaran a plantar d'autòctons de la zona, com ara el freixe. Segons comenta Garriga, s'ha fet l'actuació de forma urgent perquè és un espai molt concorregut. Es preveu que la intervenció estigui enllestida el primer diumenge de maig, data de l'aplec del santuari d'Arboló.

En un altre ordre de coses, el Parc Natural de l'Alt Pirineu ha informat que, en col·laboració amb el Bisbat d'Urgell, s'està elaborant uns folletons informatius per potenciar l'ús del sender de Baro fins al santuari d'Arboló.

Mostrar formulari de contacte