Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc Natural de l'Alt Pirineu vol obtenir la Carta Europea de Turisme Sostenible

El Parc Natural de l'Alt Pirineu vol obtenir la Carta Europea de Turisme Sostenible

Per aconseguir-la cal convèncer les empreses locals dels possibles avantatges pel que fa a promoció internacional. El distintiu reconeix les zones on es fomenta un turisme respectuós i beneficiós per al territori
Jornada del PN Alt Pirineu sobre la Carta Europea de Turisme Sostenible (Foto: ACN)
18/10/2016 12:30

El Parc Natural de l'Alt Pirineu aspira a obtenir la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). La direcció de l'espai protegit, a cavall del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell, creu que aquest reconeixement "és una molt bona eina per revalorar el turisme de la zona i donar-li un valor afegit".

Conjuntament amb el Grup Leader Pirineu Occidental, el parc ha celebrat una jornada de formació per explicar els avantatges però també les obligacions que suposa pels empresaris disposar d'aquest certificat europeu. De fet, Marc Garriga, director del Parc Natural, ha reconegut a l'ACN que "han de ser els empresaris els que decideixin apostar per treballar en aquesta línia". Per això, les jornades de formació han definir fins a quin punt els empresaris turístics estan disposats, o no, a comprometre's en aquesta possibilitat.

L'objectiu d'aquest certificat, molt reconegut pel turisme estranger, és garantir que l'ús públic dels Parcs Natural es desenvolupi de forma compatible amb la conservació, tot minimitzant els impactes negatius que pot tenir el turisme i contribuint al desenvolupament socioeconòmic local que genera l'activitat turística. Segons Garriga, la Carta "és molt més que un distintiu de qualitat" ja que "és un mètode de treball, una eina de planificació, un compromís entre els gestors de l'espai, les empreses turístiques i la resta d'entitats i agents del territori".

Pel que fa als possibles avantatges, segons el Parc Natural, hi ha el fet que les empreses "siguin reconegudes a nivell europeu i puguin desenvolupar noves oportunitats comercials, reforçar la qualitat de la seva oferta turística i racionalitzar les despeses". La Carta la concedeix la Federació Europarc, entitat que aglutina els parcs nacionals i naturals de 32 països europeus.

 

Mostrar formulari de contacte