Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parc Olímpic del Segre seguirà acollint la Copa del Món d'Eslàlom l'any 2024

El Parc Olímpic del Segre seguirà acollint la Copa del Món d'Eslàlom l'any 2024

L'ICF confirma la presència de la Seu d'Urgell al calendari del circuit mundial, que inclou l'eslàlom extrem, fins d'aquí a dos anys. La prova d'aquest 2022 es disputarà de l'1 al 4 de setembre

Parc Olímpic del Segre
Parc Olímpic del Segre
13/05/2022 18:08

La Seu d’Urgell acollirà la Copa del Món de Canoa Eslàlom i d'Eslàlom Extrem l’any 2024, juntament amb les ciutats d’Augsburg (Alemanya), Cracòvia (Polònia), Praga (República Txeca) i Ivrea (Itàlia). La Federació Internacional de Canoa (ICF) ja ha anunciat les seus del circuit mundial per d'aquí a dos anys i ha confirmat que seguirà comptant amb el Parc Olímpic del Segre, que ja enguany té previst acollir les finals de la competició el mes de setembre.

De fet, amb aquesta ratificació el recinte urgellenc es garanteix la presència de la Copa del Món al llarg de tot l'actual període olímpic (2021-2024), fins a les portes dels Jocs d'Estiu de París 2024. Des de l'Ajuntament de la Seu han celebrat aquesta nova elecció i recorden que, una vegada més, la capital de l'Alt Urgell serà el municipi més petit en nombre d'habitants que organitza proves internacionals d'eslàlom de primer nivell, atès que habitualment hi aspiren ciutats molt més grans.

L'elecció referma el Parc del Segre com una de les instal·lacions de referència a l’hora d’organitzar competicions internacionals de piragüisme en aigües braves. Després dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, el complex urgellenc ja ha acollit 3 Campionats del Món (1999, 2009 i 2019), un Campionat d’Europa (2011) i 21 Copes del Món.

Les competicions internacionals que se celebren a la Seu d’Urgell són possibles gràcies al suport de les institucions i patrocinadors locals, com la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya, el Consell Superior d'Esports (CSD), les federacions catalana (FCP), espanyola (RFEP) i internacional (ICF) i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

L’edició d’enguany tindrà lloc entre els dies 1 i 4 de setembre. Tant el Comitè Organitzador com la Federació Internacional estan fent el possible perquè els protocols COVID tinguin el mínim impacte. Si els índex epidemiològics, les autoritats sanitàries i la Federació Internacional ho permeten, l’accés serà obert a tothom com en les edicions anteriors a la pandèmia, després que la de l'any passat es va haver de fer en format de bombolla.

 

Mostrar formulari de contacte