Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament aprova el penúltim tràmit per fer realitat la Llei d'Aran

El Parlament aprova el penúltim tràmit per fer realitat la Llei d'Aran

Àlex Moga creu que el nou marc legal suposarà un important avenç en l'autogovern en tots els àmbits

16/01/2015 17:57

El Parlament ha aprovat el dictamen de la llei del règim especial d'Aran, penúltim pas abans de poder ser aprovada definitivament en el Ple de la setmana vinent.

L'alcalde de Vielha i diputat de CiU, Àlex Moga, ha celebrat la imminent aprovació de la llei ja que “satisfà la major part dels desitjos i reivindicacions de l’Aran” i “suposarà un pas endavant en els àmbits econòmic, identitari, cultural, de polítiques socials, educatives i salut”, entre d’altres.

 

Moga ha recordat que aquesta llei obeeix a un mandat estatuari del 2006 i per això, passats nou anys, “és just que la cambra doni compliment als anhels i als compromisos” i s’aprovi la llei en el primer Ple de 2015, tal i com CiU havia reclamat. A més, ha recordat que el document de treball de la federació era una proposició de llei basada en les aportacions de tots els partits i institucions araneses.

 

El diputat de CiU ha destacat “l’acord per la millora del finançament, la millora de l’autogovern i la projecció de l’Aran”, així com “la protecció de la màxima institució aranesa, posada en perill per la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) del govern de l’Estat”.

Mostrar formulari de contacte