Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament aprova instar el Govern a condicionar la carretera L-511

El Parlament aprova instar el Govern a condicionar la carretera L-511

La proposició, presentada pel PSC, exposa que la via que connecta Coll de Nargó i Isona té un fort pendent i cal millorar-hi la seguretat. La cambra també ha acordat demanar el soterrament de l'alta tensió al pas per Tremp

Coll de Nargó
Coll de Nargó
12/04/2023 17:55

La Comissió de Territori del Parlament ha aprovat aquest dimecres instar el Govern a condicionar la carretera L-511, que forma part de la xarxa de carreteres comarcals de la Generalitat. Aquesta via connecta Coll de Nargó amb els municipis pallaresos d’Isona i Conca Dellà i d'Abella de la Conca.

La petició l'havia presentat la diputada del PSC Sílvia Romero, que ho ha justificat perquè "el traçat presenta un fort pendent i n’arrenquen diferents camins importants". Per això, Romero veu "imprescindible millorar-ne la seguretat i l'accessibilitat". La parlamentària pallaresa ha assegurat que "les darreres millores que s’hi van fer són de l’any 2003" i espera "que l’acord d’avui, per programar les millores que ara són necessàries al pressupost de 2024, es pugui materialitzar".

D'altra banda, la Comissió d’Acció Climàtica del Parlament ha aprovat una altra proposta de resolució presentada pel PSC i relativa a l'Alt Pirineu. En aquest cas, per instar la Generalitat a solucionar la petició de soterrament o desviació de la línia de molt alta tensió Talarn-Terradets al pas per Tremp i, concretament, pel barri de la Pedrera. El text planteja "donar suport als ajuntaments afectats per solucionar, en un marc bilateral entre l’empresa elèctrica corresponent i els propis consistoris, les afectacions de les línies d’alta tensió".

En la seva intervenció, Sílvia Romero ha recordat que, paral·lelament, "cal renovar els convenis entre el Govern, les empreses d’electricitat i els ajuntaments afectats per les línies d’alta tensió en els nuclis urbans subscrits en el marc del Pla de l’Energia i el Canvi Climàtic de Catalunya 2012-2020". Aquest pla preveia una inversió de més de 50 milions d’euros per soterrar o desviar les línies en nuclis habitats de 29 municipis. De fet, per dur-lo a terme ja s'havien signat una desena de convenis entre administracions.

 

Mostrar formulari de contacte