Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament aprova la Llei de Consultes Populars per referèndum

El Parlament aprova la Llei de Consultes Populars per referèndum

És un dels principals articulats impulsats aquesta legislatura per Jordi Ausàs La mesura no obté consens i hi voten en contra CiU, PP i Ciutadans

Jordi Ausàs - Parlament
Jordi Ausàs - Parlament
10/03/2010 18:04

El Ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres la Llei de consultes populars per via de referèndum. Aquest és un dels principals projectes en els que ha treballat aquesta legislatura el conseller de Governació, l'urgellenc Jordi Ausàs, juntament amb la Llei de Vegueries.

La mesura ha tirat endavant amb els vots del PSC, ERC i ICV, i no ha obtingut el consens dels grups de l'oposició. Jordi Ausàs ha destacat que la llei pretén ser una eina per poder exercir el "principi democràtic del dret a decidir". Ausàs l'ha defensat com "un nou i potent instrument democràtic, un nou referent polític i social en la presa de decisions d’especial transcendència política”. El conseller entén que l'articulat és "el més ambiciós possible amb l’actual marc legislatiu i aprofita al màxim el nostre espai de sobirania”.

CiU ha argumentat el seu rebuig criticant el punt que preveu "que per fer consultes s'hagi de demanar l'autorització de l'Estat". El PP també s'hi ha oposat però per diferents motius, ja que ho veu com "el full de ruta per un Estat propi".

Mostrar formulari de contacte