Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament aprova un pla de beques per a estudiants d'FP de zones aïllades

El Parlament aprova un pla de beques per a estudiants d'FP de zones aïllades

La mesura beneficiarà comarques com les de l’Alt Pirineu i Aran. Es vol compensar l’escassa oferta de cicles formatius en àrees poc poblades
Selectivitat 3
06/07/2007 10:14

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir per unanimitat la proposta de resolució presentada pel diputat d’Esquerra i alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, relativa a l’establiment d’un pla de beques per a cicles formatius adreçada a alumnes de les comarques més allunyades i amb poca població, com ara les de l’Alt Pirineu i Aran.

La proposta, adoptada a la Comissió d’Educació i Universitats del Parlament de Catalunya, i subscrita pels tres grups parlamentaris que donen suport al Govern (PSC, ERC i IC), “insta el Govern de la Generalitat a obrir una convocatòria de beques adreçada a persones que habiten en zones de baixa densitat de població que els permeti accedir a l’oferta pública de cicles formatius existent i que els compensi els costos de mobilitat, fomentant així la igualtat d’oportunitats i l’equitat territorial”.
El diputat Jordi Ausàs va expressar ahir la “satisfacció” per l’aprovació d’aquesta iniciativa parlamentària. Per Ausàs, “és un gran encert dissenyar també un pla de beques per als alumnes de formació professional, després que el Govern impulsés ara fa tres anys la convocatòria d’ajuts per als universitaris de l’Alt Pirineu i Aran” atès que “són mesures que donen suport a les famílies i afavoreixen la igualtat d’oportunitats i l’equitat territorial”.

Jordi Ausàs va explicar a la Comissió d’Educació i Universitats que, tot i que les polítiques d’extensió de la Formació Professional segueixen el seu procés d’expansió per tal de millorar l’equilibri territorial de l’oferta, “les característiques d’aquesta formació fan necessari complementar-la amb altres polítiques encaminades a fomentar les compensacions socials, la mobilitat i la igualtat d’oportunitats”.

El també alcalde urgellenc va remarcar les deficiències encara existents en l’oferta de formació professional al Pirineu: “Cal donar resposta a les persones que habiten en zones amb poca oferta de Formació Professional, tenint en compte que hi ha comarques com les de l’Alt Pirineu i Aran, amb baixos índexs de població, on és difícil poder complir les ràtios mínimes previstes a la zona”. Per Ausàs, “cal poder posar a l’abast de tothom, els cicles formatius que tenen una oferta molt reduïda i contextualitzada”.

Mostrar formulari de contacte