Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament aprovarà abans de l'estiu la sanitat per als fronterers

El Parlament aprovarà abans de l'estiu la sanitat per als fronterers

El projecte de llei pretén universalitzar la cobertura sanitària a col.lectius que fins ara no se'n beneficiaven La consellera Geli s'ha reunit amb representants del PSC-Progrés
Frontera del riu Runer
10/05/2010 11:27

El Parlament de Catalunya aprovarà el Projecte de llei de la sanitat per als fronterers abans de l'estiu, segons ha comunicat la consellera de Salut, Marina Geli, al grup municipal PSC-Progrés de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. L'articulat, impulsat per la mateixa Geli, pretén universalitzar l'accés a la sanitat als pocs col.lectius que encara estaven sense cobertura, com és el cas dels transfronterers del Principat.

En una nota de premsa emesa pel PSC-Progrés, la formació expressa la seva satisfacció perquè "per fi, després de molts anys, la Generalitat resoldrà la situació anòmala que es produïa amb les famílies dels ciutadans de la Seu i comarca que es desplacen a Andorra cada dia per treballar". El grup municipal també destaca "la receptivitat i bona predisposició que des del primer moment ha tingut la consellera Marina Geli per resoldre d'una vegada per totes aquesta situació de discriminació que patien algunes de les famílies de la Seu".

Geli s'ha mostrat confiada que, amb l'aprovació abans de l'estiu del projecte, les persones beneficiades hi podran tenir accés després de l'estiu, una vegada se'n faci la publicació al butlletí oficial i els tràmits interns de sanitat.

Gestions diverses

Progrés ha mantingut durant els últims mesos reunions amb la consellera Geli "per tal d'exposar la necessitat i urgència de resoldre aquest greuge comparatiu en matèria sanitària de les persones que viuen a la Seu i treballen a Andorra". El partit subratlla que en la seva intervenció al Parlament, el mes de març passat, Geli va assenyalar que "amb la normativa actual es quedava el 0,7% de la població de Catalunya amb dificultats per accedir a la sanitat pública -entre aquesta població el col.lectiu dels transfronterers- i calia resoldre-ho".

El cost econòmic que suposarà l'aprovació d'aquesta nova llei serà d'aproximadament dos milions d'euros, segons manifesta el PSC-Progrés. El projecte legislatiu també recull la necessitat de signar un conveni entre el Govern català i l'andorrà per tal de detallar les relacions o les compensacions entre els dos governs.

En aquest sentit, el portaveu del PSC-Progrés a la Seu d'Urgell, Òscar Ordeig, declara que "des de la Seu hem treballat molt per tal d'explicar i sensibilitzar la Conselleria de Salut de la problemàtica dels transfronterers", amb la qual cosa, quan aquest problema es resolgui, "caldrà felicitar totes les persones que ho hauran fet possible, començant per la gent de l'Associació de Fronterers (ATFA)". Ordeig valora l'important "consens de tots els grups polítics" a l'hora d'avançar en aquestes millores.

Mostrar formulari de contacte