Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament es compromet amb el túnel de Tres Ponts però descarta iniciar-ne les obres enguany

El Parlament es compromet amb el túnel de Tres Ponts però descarta iniciar-ne les obres enguany

Cristina Bosch (CiU) defensa que ja s'han iniciat les obres d'urgència a la C-14 i que la galeria serà prioritària quan hi hagi disponibilitat econòmica Òscar Ordeig (PSC) lamenta que no es concreti el calendari ni la dotació pressupostària del projecte
C-14 - Despreniment
11/03/2015 18:49

La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres la proposta del PSC per completar les obres de seguretat a Tres Ponts i per tirar endavant el túnel de Tres Ponts, però sense concretar la data d'inici del túnel ni la seva dotació pressupostària.

Des de CiU, la diputada Cristina Bosch ha defensat que “les obres d’urgència pel condicionament i millora de la carretera C-14 ja estan en marxa” i que “se segueix parlant amb el territori” per abordar conjuntament el projecte del túnel. Bosch ha qüestionat el fet que Òscar Ordeig hagi portat a votació en Comissió alguns punts que ja es van votar al Ple del Parlament del 19 de desembre passat i “uns treballs que el Govern de la Generalitat ja està portant a terme”.

D'altra banda, la diputada nacionalista considera que dir que les obres del túnel poden començar aquest any "és fer volar coloms". El Govern calcula que aquesta obra tindrà un cost de 21 milions d'euros. Bosch ha recordat que en ple del desembre passat Albert Batalla va rebre “el compromís del conseller Vila i el Govern perquè s’enllesteixi el projecte del túnel aquest primer trimestre del 2015”.

La portaveu de CiU ha recordat que la proposta consensuada ara fa tres mesos amb el PSC preveu “la finalització del projecte executiu del túnel de Tres Ponts de la C-14 durant el primer trimestre del 2015" i "començar les obres tan aviat com ho permetin les finances de la Generalitat, considerant-lo actuació prioritària”.

El diputat socialista Òscar Ordeig ha defensat davant la comissió la petició que les obres del túnel ja s'iniciïn aquest any 2015. Ordeig ha valorat positivament que es refermi el compromís amb les actuals obres d'urgència i amb el projecte de la galeria, però ha lamentat "que no es concreti una partida als pressupostos de la Generalitat ni un calendari d'obres". El parlamentari urgellenc apunta que la inversió del Govern al Pirineu ha baixat un 40% enguany i considera que sí que hi ha recursos disponibles per iniciar les obres.

En aquest sentit, Ordeig ha lamentat que la petició no tingui el recolzament del també diputat i alcalde de la Seu, Albert Batalla, ja que creu que "és impossible convèncer el Govern i els grups Parlamentaris si els diputats del territori no s'ho creuen".

El passat 3 de març van començar les obres de reforç de la protecció de talussos de la C-14, de la mateixa manera que la col·locació de barreres i malles protectores ja s’està portant a terme. El cost d'aquests treballs és de 250.000 euros.

Mostrar formulari de contacte