Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament insta el Govern a aturar el Consorci Sanitari Lleida-Pirineu

El Parlament insta el Govern a aturar el Consorci Sanitari Lleida-Pirineu

La moció d'ICV, amb una esmena d'ERC, ha rebut el suport de tots els grups tret de CiU
19/03/2015 16:31

El Parlament insta el Govern a "aturar" el procés de creació del consorci sanitari Lleida-Pirineu, que preveu unificar en un sol organisme la gestió de tots els hospitals i centres sanitaris públics de la demarcació. La cambra catalana ha aprovat una moció presentada per ICV mitjançant una esmena introduïda per ERC. Tots els grups l'han recolzat tret de CiU.

La diputada de CiU Maria Assumpció Lahïlla ha criticat la decisió tot adduint "que el govern tripartit va incloure l'impuls a aquests organismes com a compromís estratègic". Lahilla creu que aquest moviment obeeix a una estratègia electoral per "desgastar" l'executiu d'Artur Mas.

Alba Vergés, d'ERC, li ha replicat que no estan en contra de la creació dels consorcis sanitaris, però que han trobat a faltar la participació dels agents implicats en aquest futur organisme, i ha criticat "la manca de transparència del projecte".

Reprovació a Boi Ruiz

En el ple també s'ha aprovat una altra moció amb la qual el Parlament reprova la gestió feta pel conseller de Salut, Boi Ruiz. En aquest cas, han votat a favor cinc dels set grups, ja que ERC s'ha abstingut. CiU ha estat novament l'únic grup que ha votat en contra.

La diputada d'ICV Sara Vilà ha assegurat que “després d’un any de feina de la gent del territori, de la Marea Blanca, dels sindicats, dels treballadors i usuaris i de la feina parlamentària, per fi s’ha dit prou a aquest despropòsit d’anar desmantellant l’ICS mica en mica”. Vilà conclou que “tant ERC com PSC finalment se n’han adonat de l’engany que suposen les polítiques del conseller Boi Ruiz".

Sobre la reprovació al conseller, la diputada lleidatana creu que les seves polítiques “han provocat una degradació dels serveis sanitaris de titularitat pública i una reducció de la qualitat assistencial, de l’accessibilitat i de l’equitat, a partir de retallades de pressupost i recursos, fins a punts inassumibles”.

Crítiques al vot del PSC i PP

En declaracions a l'ACN posteriors a la votació, la diputada de CiU per Lleida Violant Cervera ha assegurat que els responsables de Salut han fet més de 130 reunions "amb els sectors principals" per començar a redactar la documentació. Cervera també s'ha queixat de l'actitud del PSC i del PP, ja que van votar a favor d'aquest consorci a l'Ajuntament de Lleida però ara no ho han fet, opina, per una qüestió "absolutament electoralista". La diputada convergent ha recordat que els alcaldes de Lleida, Àngel Ros, i de Tremp, Víctor Orrit, han expressat públicament el suport a aquest projecte.

Amb aquesta decisió, el Parlament considera que s'ha "incomplert" una moció parlamentària aprovada ara fa un any que reclamava la "participació" dels agents implicats en el futur ens, com també la presentació de documents i de "garanties" sobre la viabilitat financera del projecte.

Mostrar formulari de contacte