Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Parlament treballa perquè la Llei Electoral estigui enllestida l'any vinent

El Parlament treballa perquè la Llei Electoral estigui enllestida l'any vinent

Núria de Gispert recull la petició que el Pirineu tingui una representació digna amb el nou sistema Batalla també planteja a la presidenta la necessitat de la Llei de Governs Locals per definir les funcions de cada ens
Núria de Gispert
07/10/2011 16:23

El Parlament està treballant perquè la Llei Electoral de Catalunya estigui enllestida l'any vinent. Ho ha confirmat la presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert, en la visita que ha fet aquest divendres a l'Ajuntament de la Seu abans d'assistir a la beatificació d'Anna Maria Janer.

De Gispert s'ha mostrat d'acord amb la demanda que li ha fet l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, perquè l'Alt Pirineu no perdi pes electoral tenint en compte la seva baixa densitat de població. La dirigent parlamentària ha detallat que els partits estan treballant amb discreció i que el consens entre els dos grans grups, CiU i PSC, serà indispensable per tirar endavant un projecte pendent des del restabliment de la democràcia.

No obstant això, Núria de Gispert ha reiterat que a mig termini es descarta desenvolupar la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, perquè considera que en aquest moment els ciutadans no entendrien la creació de noves administracions.

Albert Batalla també ha plantejat a Núria de Gispert la necessitat de la nova Llei de Governs i Hisendes Locals i, especialment, que quedi clarament definit quines funcions han de fer i quines no han d'assumir els ens locals. I és que actualment els consistoris es troben que sovint han de fer-se càrrec de serveis que no estan obligats a oferir.

De Gispert ha defensat les actuals retallades com a necessàries tot qualificat de "molt greu" la situació econòmica tant de Catalunya com de les administracions públiques. En aquest sentit, la dirigent parlamentària reconeix que els ens locals són els que pateixen més directament situacions de recessió com l'actual.

La presidenta del Parlament ha elogiat la tasca que va fer Anna Maria Janer per donar atenció als més desfavorits i ha subratllat la rellevància religiosa i social d'un esdeveniment com el d'aquest dissabte, que tradicionalment s'ha celebrat a Roma.

Núria de Gispert ha signat al llibre d'honor de la ciutat. Tot seguit, ha dinat amb els alcaldes alturgellencs i ha visitat el Consell Comarcal i la Cooperativa Cadí.

Mostrar formulari de contacte