Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu reitera que la decisió de fer avortaments es va prendre per majoria

El Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu reitera que la decisió de fer avortaments es va prendre per majoria

Demana als membres del Bisbat d'Urgell que van abandonar la Junta de l'FSH que ho reconsiderin per poder allargar "una col·laboració d'èxit". La CUP agraeix la feina feta pel moviment feminista

Fundació Sant Hospital
Fundació Sant Hospital
18/03/2021 17:55

Els grups municipals de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Departament de Salut, que formen part de la Junta del Patronat de la Fundació Sant Hospital, han volgut reiterar aquest dijous que la decisió d'iniciar els tràmits per aplicar l'avortament farmacològic a l'hospital urgellenc es va prendre per majoria.

Segons s'especifica en un comunicat, el debat sobre la inclusió de la interrupció voluntària de l'embaràs dins la cartera de serveis de l’hospital va comptar amb la participació de tots els membres de l'òrgan, que van exposar el seu posicionament. En aquest sentit, s'explica que a la reunió es va evidenciar quina era l’opinió majoritària del Patronat i també l'opció contrària de les persones que representen el Bisbat. "Va ser clara i coherent amb la doctrina de l’església catòlica, i mereix tot el nostre respecte", s'indica en el text.

L'acord pres implica començar els tràmits i preparar el circuit per incloure l'avortament farmacològic al centre mèdic urgellenc. "És un pas que no es fa contra ningú, sinó que va a favor dels drets de les dones i en virtut d’una llei aprovada al Parlament de Catalunya l’any 2010", rebla el comunicat. Així, es deixa constància que "l’hospital de la Seu farà el que fan d’altres centres d’arreu del país".

Petició al Bisbat

Els membres del Patronat han fet palès també que "l’aportació del Bisbat a la governança de l’hospital, que té origen al segle XV, ha estat històricament molt positiva, tant en els bons com en els mals moments, i només podem tenir paraules d’agraïment". En aquest sentit, els grups municipals i Salut destaquen l'exemple recent de la pandèmia, "en què s’ha dut a terme una col·laboració exemplar, amb la utilització d’un espai a l’edifici del seminari per a l’estada de la gent gran de l’hospital de la Seu".

El comunicat assenyala que "no es voldria, de cap manera, la sortida dels seus membres del Patronat" i es demana que el Bisbat d'Urgell reconsideri la seva decisió "per poder allargar aquesta col·laboració d'èxit".

Nou plantejament de la gestió de recursos

En aquest context, també s'apunta a "un nou plantejament de la gestió de recursos per respondre amb eficàcia i eficiència a les necessitats assistencials de la població del nostre territori". El procés iniciat al juny del 2020 de traspassar la gestió de la Fundació Sant Hospital a una empresa de titularitat pública es prioritzarà a partir d'ara.

Posicionament de la CUP

En relació amb la inclusió de l'avortament a la cartera de serveis de l'hospital urgellenc, la CUP ha celebrat la decisió presa "per evitar desplaçaments innecessaris en un moment difícil per a les dones". La formació cupaire també ha volgut "agrair i felicitar al moviment feminista per la seva feina i lluita dels últims anys en la defensa del dret a avortar".

D'altra banda, el grup municipal ha lamentat "la voluntat de l’església i el bisbat de condicionar i limitar els drets de les dones a través de la seva representació al Patronat", i s'ha mostrat convençut de "tancar files i expressar el suport a l'opció triada". Així mateix, ha indicat que "és més evident que mai que el model de gestió de la Fundació Sant Hospital està caducat i que és urgent avançar cap a un centre mèdic de gestió i titularitat 100 per cent pública".

Mostrar formulari de contacte