Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Patronat del Sant Hospital reconeix que hi va haver dèficit de pediatres tres dies i mig

El Patronat del Sant Hospital reconeix que hi va haver dèficit de pediatres tres dies i mig

Els membres de l'ens afirmen que la situació es va produir els dies 11, 15, 17 i 22 d'aquest mes, però asseguren que ja s'ha solucionat Els responsables del centre lamenten la inquietud que s'ha generat i demanen disculpes
Patronat del Sant Hospital de la Seu
24/09/2008 20:09

Els membres del Patronat de la Fundació Sant Hospital han reconegut aquest dimecres la situació de manca de pediatres que s'ha produït durant alguns dies d'aquest mes. Una representació de l'ens, amb membres de l'Ajuntament de la Seu, del Bisbat d'Urgell, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i de la societat civil urgellenca, van comparèixer ahir en roda de premsa per presentar un comunicat conjunt, que va llegir el president del patronat, Albert Batalla.

En el text consensuat, la fundació "lamenta profundament la situació que s'ha generat al servei de pediatria de l'Hospital de la Seu" i admet que "aquest servei ha presentat dèficits respecte la cobertura habitual, durant 3 dies i mig; concretament l'11, el 15, el 17 i el matí del 22 de setembre. No obstant, durant aquests dies tots els pacients van ser atesos en hospitals propers. La resta de dies, el servei ha estat cobert. El manifest confirma que ara "la situació del servei de pediatria està garantida en el propi centre".

El text també explica que "des del moment en què diversos membres del Patronat van ser conscients d'aquesta situació, es va mantenir una actitud d'ajut i alhora d'exigència cap a la direcció de l'Hospital i el Departament de Salut per trobar, com més aviat millor, una solució a aquesta situació". Des del patronat expressen "el convenciment que les solucions als problemes mèdics o de gestió sanitària han de correspondre principalment als professionals d'aquests àmbits amb el suport principal del Departament de Salut com a màxima autoritat sanitària del nostre país i també del Patronat com a òrgan rector del centre".

Els membres de l'ens comprenen "el neguit que ha generat aquesta situació, no volguda per ningú", però alhora "lamenten profundament totes les accions que hagin anat adreçades a generar alarma i a difondre informacions inexactes o simplement falses". En aquest sentit, consideren que "l'Hospital no ha de ser terreny públic d'enfrontament entre partits, sinó de recerca conjunta de solucions en benefici de la institució i dels ciutadans".

Finalment, els membres del Patronat es mostren "conscients que l'hospital té molts reptes importants per endavant i que per assolir-los cal implicació per part de tothom". Així, agraeixen "l'esforç que han fet i estan fent tots i cadascún del professionals de la casa i d’altres entitats sanitàries per contribuir a fer possible el nostre primer objectiu: la qualitat i millora de l'atenció sanitària dels ciutadans".

La lectura del manifest es va fer enmig de la reunió que va celebrar ahir el patronat de l'hospital, i que es va allargar durant tota la tarda per discutir d'altres qüestions relatives al funcionament intern del centre.

Mostrar formulari de contacte