Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El peatge del Cadí passa a costar 10,52 euros amb el canvi d'any

El peatge del Cadí passa a costar 10,52 euros amb el canvi d'any

L’augment mitjà de les vies de pagament de la Generalitat serà del 4,16% Enguany ha augmentat en 8.886 el nombre de beneficiaris de la gratuïtat al túnel. A l'Alt Urgell s'han doblat
Túnel del Cadí
28/12/2007 17:42

El peatge del túnel del Cadí per als turismes passarà a costar 10,52 euros a partir de la mitjanit de dimarts vinent, 1 de gener. Fins ara costava 10,04 €. L’augment és fruit de la pujada anual de tarifes dels peatges de la Generaritat, que ha anunciat divendres el departament de Política Territorial i Obres Públiques del Govern català.

De mitjana, aquestes vies augmentaran el preu de pas d’un 4,16%. Segons la Generalitat, el càlcul s’ha fet en base a “la repercussió del 95% de la variació de l’IPC durant l’any 2007, calculada de conformitat amb el que preveu el decret 465/2004 que pren en consideració l’IPC interanual registrat a tancament del mes d’octubre”. També s’ha tingut en compte “el factor corrector del trànsit mitjà diari de cada peatge” en el sentit que com més vehicles circulin per una via de peatge, el govern augmenta més l’actualització anual dels peatges. Amb tot l’executiu assegura que “aquest factor corrector permet que l’increment sigui menor del que pertocaria”.
Política Territorial també ha contemplat “els increments de l’IPC que es van ajornar al desembre del 2003 i l’increment pendent de repercussió de l’augment de l’IVA del 7 al 16%. Aquests augments s’aplicaran de forma linial fins al 2013.

En el mateix comunicat, el departament també ha fet públic que, des que es va iniciar el febrer passat la gratuïtat del túnel del Cadí per a residents, un total de 8.886 usuaris han sol.licitat acollir-se al descompte, entre les comarques de la Cerdanya, l’Alt Urgell i el Berguedà. Això suposa un increment del 65% respecte dels que en feien servei quan hi havia un descompte del 50%. Alhora, això significa que un 22% dels trànsits pel túnel són ara gratuïts.

L’Alt Urgell és la comarca on hi ha hagut més increment d’usuaris (gairebé del 100%) i ja són 2.774 els veïns donats d’alta. A la Cerdanya n’hi ha 7.816, un 31% més que el 2006, mentre que el Berguedà és on hi ha més usuaris: 12.025. En aquest cas, són un 83% més que l’any anterior.

Al conjunt de Catalunya, sumant els usuaris del túnel del Cadí als dels peatges de les Fonts, Alella i Mollet del Vallès, enguany s’han incorporat als nous descomptes un total de 24.000 conductors.

Mostrar formulari de contacte