Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El pilot de Bassella Pau Soler participarà al Dakar 2010

El pilot de Bassella Pau Soler participarà al Dakar 2010

La Diputació de Lleida dóna suport a la seva aventura L'objectiu del motorista és acabar la prova, que se celebrarà entre els dies 1 i 17 de gener

Pau Soler i Camil Gómez
Pau Soler i Camil Gómez
24/12/2009 10:41

El coordinador d’esponsorització per a l’esport de la Diputació de Lleida, Camil Gómez, ha presidit aquest dimecres la presentació del pilot alturgellenc Pau Soler en la seva participació al Dakar 2010, a més de la presentació de la cursa Bassella-Race 1, que és la continuació del Memorial Toni Soler.

Camil Gómez ha destacat que aquests projectes compten amb el suport de la Diputació. "En el cas del Dakar perquè es vol fomentar la participació d’esportistes de la demarcació de Lleida en competicions internacionals i en el cas de la Bassella-Race 1 perquè és un esdeveniment que suposa un important retorn econòmic per al territori", ha especificat.

Soler, pilotant una BMW adaptada a les condicions i exigències del Dakar, serà l’únic representant alturgellenc que participarà al Dakar 2010 per a l’edició que transcorrerà per l’Argentina i Xile entre els dies 1 i 17 de gener.

Soler és la primera vegada que participa en aquesta prova de tanta duresa, motiu pel qual l’objectiu serà, de moment, "arribar al final de la cursa i no tant la lluita directa per aconseguir les primeres posicions". “Aplicaré una estratègia conservadora per poder acabar la cursa”, ha afirmat el pilot de Bassella.

El pressupost de la preparació de l’equip per participar en el Dakar ascendeix a 100.000 euros. Soler va ser el guanyador l’any passat de la prestigiosa Heroe’s legend i compta amb una àmplia experiència en competicions.

Bassella-Race 1

Aquest dimecres també s'ha fet a la Diputació la presentació de la cursa Bassella-Race 1, de la qual Pau Soler n’és el director. El pilot alturgellenc ha explicat que es tracta de la continuació de la Memorial Toni Soler amb una nova imatge i un nou nom, "però conservant el mateix esperit". Fins al moment, ja hi ha 730 inscrits i es confia arribar al miler.

La competició, que se celebrarà el 13 i 14 de febrer a Bassella, diferenciarà encara més els pilots federats dels amateurs, fins al punt que primer sortiran els federats (9.30 hores) i quan arribi el guanyador d’aquest primer grup sortirà el grup de pilots amateurs (11.30 hores).

Els pilots federats faran dues voltes al recorregut, que suposarà més de 100 kilòmetres, mentre els amateurs faran una volta.

Una altra de les novetats que s’ha introduït són les tres minicurses que es faran dissabte 13 de febrer per complementar la competició de diumenge. Una d’elles serà la infantil, adreçada a nens d’entre 11 i 15 anys, i l'altra, la de motos clàssiques. Finalment, s’organitzarà una cursa extrema amb alguns dels millors pilots per garantir l'espectacle.

Mostrar formulari de contacte