Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pirineu, a la Comissió de seguiment de la candidatura olímpica de Barcelona

El Pirineu, a la Comissió de seguiment de la candidatura olímpica de Barcelona

L'organisme està constituït per l'Ajuntament de la capital catalana, la Generalitat, institucions, a més d'agents econòmics i esportius vinculats al projecte Donarà el vistiplau a la feina de l'Oficina Tècnica, encapçalada per l'exjugador del Barça d'handbol Òscar Grau
JJOO hivern-Comissió de seguiment
13/04/2010 17:19

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha reunit aquest dimarts els representants de les institucions que formaran part de la Comissió de Seguiment Institucional de la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2022, que s'ha constituït avui. Aquesta comissió serà l'encarregada de dirigir i donar el vistiplau a tota la feina que desenvolupi l'Oficina Tècnica, encapçalada per l'ex jugador del Barça d'handbol, Òscar Grau. Compta amb representants de l'Ajuntament de la capital catalana, de la Generalitat, i d'institucions vinculades al territori, i agents econòmics i esportius vinculats al projecte.

El passat 24 de març es va nomenar Enric Truñó com a comissionat de la candidatura, amb l'acord de tots els grups municipals. Truñó s'encarregarà de l'impuls polític de l'Oficina Tècnica que ha de desenvolupar el projecte dels Jocs Olímpics d'Hivern segons descriuen des de l'Ajuntament, i a més serà el secretari de la Comissió de Seguiment Institucional. La funció d'aquesta nova comissió, la constitució de la qual també es va acordar amb tots els grups polítics de l'Ajuntament de Barcelona, dirigirà i donarà el vistiplau a tota la tasca que es generi des de l'Oficina Tècnica.

En la carta de convocatòria, l'alcalde recordava que "el projecte olímpic Barcelona-Pirineu 2022 va més enllà de l'esport, per esdevenir un gran projecte de país al servei del seu desenvolupament social i econòmic". "Barcelona i la seva àrea metropolitana, les comarques del Pirineu, i en definitiva, Catalunya, sortiran guanyant amb un projecte capaç de generar esforços, recursos i oportunitats que podem i volem aprofitar", remarcava l'alcalde.

La Comissió de Seguiment Institucional de la candidatura Barcelona-Pirineu 2022 estarà constituïda pel president, Jordi Hereu (alcalde de Barcelona); el secretari, Enric Truñó; el representant del Govern municipal, Pere Alcober (delegat d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona); i els representants dels grups polítics a l'Ajuntament Carles Martí (PSC), Ricard Gomà (ICV-EUiA), Xavier Trias (CiU), Jordi Portabella (ERC), Alberto Fernández Díaz (PP). Per la Generalitat de Catalunya hi haurà també Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident de la Generalitat; Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques; Isaías Táboas, secretari general de la Presidència de la Generalitat; i com a representants del Pirineu hi haurà Àngel Ros, alcalde de Lleida; Víctor Orrit, alcalde de Tremp; Joan Planella, alcalde de Puigcerdà; Albert Batalla, alcalde de La Seu d'Urgell; i Francés Xavier Boya, Síndic d'Aran.

Des de les Diputacions hi haurà Antoni Fogué, president de la Diputació de Barcelona; Enric Vilert, president de la Diputació de Girona; i Jaume Gilabert, president de la Diputació de Lleida. Per últim, els sectors esportius estaran representats per David Moner, president UFEC; i Ramon Carreras, president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern. Completarà la comissió Miquel Valls, president de Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte