Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pirineu compleix les previsions d'una bona Setmana Santa

El Pirineu compleix les previsions d'una bona Setmana Santa

L'ocupació mitjana ha estat del 85% i alguns establiments s'han apropat al ple El bon temps i la combinació d'esquí i altres activitats al medi han afavorit l'afluència de visitants
Turisme Rural - Cal Serni de Calvinyà
06/04/2015 08:01

Satisfacció al sector turístic del Pirineu per les bones dades registrades aquesta Setmana Santa.

El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Jordi Blanch, ha valorat molt positivament el 85% d'ocupació mitjana registrada en els 4 dies festius des de Divendres Sant fins a Dilluns de Pasqua. El bon temps ha permès que la contractació d'allotjament fins i tot arribés al 95% la nit del divendres i dissabte, confirmant d'aquesta manera les previsions fetes inicialment.

Els sectors d'hoteleria, càmpings i turisme rural de la demarcació de Lleida estan satisfets pel nivell d'ocupació assolit. També ho ha celebrat el sector de l'esquí i les empreses de turisme actiu i esports d'aventura, que s'han complementat amb les moltes activitats culturals i comercials organitzades aquests dies arreu del Pirineu. Tot i la pujada de temperatures i la fosa de neu dels darrers dies, els complexos d'esquí han augmentat entre un 5% i un 10% les vendes de forfets de l'anterior Setmana Santa, gràcies a les reserves de neu de què disposaven.

Pel que fa a les empreses de turisme actiu i d'esports d'aventura, han tingut un nivell de contractació de serveis "molt bo", en els dies d'estrena oficial de la temporada. L'Associació d'Empresaris de Turisme Actiu i Esports d'Aventura del Pallars Sobirà calcula que han tingut entre el 80% i el 85% de la seva capacitat de serveis contractats, amb una demanda d'activitats diverses com ara ràfting, barrancs, trekking, serveis d'hípica i de BTT i que s'han vist afavorits per una bona climatologia.

Durant els 9 dies que van del Diumenge de Rams fins al Dilluns de Pasqua, es calcula que uns 65.000 turistes han visitat la demarcació de Lleida. Han generat unes 150.000 pernoctacions, a les quals se sumen les segones residències, que aquests dies solen estar ocupades de manera majoritària al Pirineu, especialment a la Cerdanya.

Mostrar formulari de contacte