Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pirineu preveu fregar el ple pel pont de Setmana Santa

El Pirineu preveu fregar el ple pel pont de Setmana Santa

Les darreres nevades fan que les reserves se situïn en el 95% per als principals dies festius. Les estacions d'esquí esperen una bona recta final de la temporada

La Seu d'Urgell, aquest dijous
La Seu d'Urgell, aquest dijous
17/03/2016 18:35

El sector turístic del Pirineu espera una alta ocupació durant la Setmana Santa i especialment pel pont festiu de la setmana vinent, quan es preveu fregar el ple. Segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, del 24 al 28 de març hi ha una mitjana de reserves del 95% al conjunt dels establiments reglats, amb algunes variacions en funció del tipus d'allotjament i de la proximitat a les pistes d'esquí.

Es preveu que, entre aquest dissabte i el proper dia 28, visitin la demarcació uns 75.000 turistes, que faran 180.000 pernoctacions, un 15% més que el mateix període del 2015, la qual cosa suposaria la millor dada dels darrers sis anys. L'impacte econòmic que deixaran al territori s'estima que superarà els 30 milions d'euros, segons ha exposat el director del Patronat, Juli Alegre.

Els establiments de turisme rural esperen arribar a la plena ocupació entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua, mentre la resta de setmana l'ocupació serà d'entorn al 50%. Quant als hotels més propers a les estacions d'esquí, l'ocupació rondarà el 95% del 24 al 28 de març i es mourà entre el 40% i el 70% la resta de dies. Durant la Setmana Santa obriran la meitat dels 61 càmpings de la demarcació, que pel pont estaran entre el 95% i el ple total, pel que fa a bungalous i cases mòbils, i entorn al 60% en la modalitat d'acampada, mentre que la resta de la setmana estaran entre el 30% i el 70%.

Les darreres nevades permeten que totes les estacions d'esquí del Pirineu, incloses les de nòrdic, funcionin a ple rendiment. El sector ha acollit amb molta satisfacció aquestes darreres precipitacions i esperen que es pugui compensar el mal inici de temporada amb un bon final, tenint en compte que la campanya encara es pot allargar durant les primeres setmanes d'abril gràcies al nou aspecte que presenta el Pirineu.

Només pel que fa a les estacions de la demarcació de Lleida s'espera vendre uns 115.000 forfets. Pel que fa als esports d'aventura, es preveu superar els 30.000 serveis durant aquests dies, amb més d'un 80% d'ocupació. Des del Patronat de Turisme destaquen la recuperació de clients de Catalunya mateix i de la resta de l'Estat. L'ens també ha esmentat algunes de les activitats que es pot seguir aquests dies al territori, com ara el campionat de Catalunya d'esquí infantil a Sort, curses de raquetes a la Vall de Boí, la Copa del Món de surf de neu a Baqueira-Beret i vistes al castell de Tremp.

El Patronat reclama evitar "l'alarmisme" en els avisos de mal temps

Tot coincidint amb l'arribada de la Setmana Santa, el vicepresident tercer de la Diputació de Lleida i alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha aprofitat per reclamar públicament que les institucions i els mitjans de comunicació actuïn amb prudència pel que fa als avisos de mal temps. Sabarich ha criticat "l'alarmisme" que des dels serveis meteorològics considera que s'ha fet en casos de previsió d'importants nevades, que sovint acaben sent menors del previst. És el que va succeir els passats dies 27 i 28 de febrer i que van provocar la cancel·lació de la meitat de reserves a les comarques del Pirineu.

El diputat provincial, amb el suport d'ajuntaments, consells comarcals i empreses turístiques, ha demanat "sentit comú" en la manera com es comuniquen els avisos. De la seva part, Juli Alegre ha expressat que "el turista és molt sensible davant de qualsevol alarma" i per aquesta raó ha demanat que es "moduli" la informació que es dóna perquè no afecti les reserves.

Mostrar formulari de contacte