Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pirineu preveu una bona campanya de Nadal amb una ocupació mitjana del 85%

El Pirineu preveu una bona campanya de Nadal amb una ocupació mitjana del 85%

Totes les estacions d'esquí alpí obren durant les festes, tot i que amb condicions variables En aquesta notícia podeu consultar l'estat actual de les pistes
Grandvalira - 2014
24/12/2014 10:33

El Pirineu preveu una bona campanya de Nadal, Cap d'Any i Reis tot i l'estat irregular de les estacions d'esquí. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació d'entre el 80% i el 85% entre el 25 de desembre i el 6 de gener.

La màxima demanda es concentra entre el 27 de desembre i el 4 de gener i a les zones amb estacions d'esquí i la seva àrea d'influència, on alguns establiments penjaran el cartell de complet. Totes les estacions d'esquí alpí estaran obertes aquestes festes, tot i que amb condicions variables.

El turisme rural tindrà un comportament excepcional. L'ocupació mitjana se situarà al voltant del 85% al conjunt de la demarcació i el nombre màxim de reserves també serà entre el 27 de desembre i el 4 de gener, quan es pot arribar a fregar el 100%. Pel que fa als càmpings, les places de bungalous als 24 establiments oberts tindran també una ocupació del 90% entre el 26 de desembre i el 4 de gener i s'arribarà a la plena ocupació del 31 de desembre fins al 4 de gener. El bon comportament turístic previst per aquestes festes de Nadal es deu en gran mesura a com s'escauen al calendari els dies de Nadal, Cap d'Any i Reis, que enguany coincideixen amb tres ponts.

Durant aquest període de 13 dies festius, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que visitaran la demarcació més de 100.000 turistes, que faran unes 250.000 pernoctacions, sense comptar l'ús de segones residències.

Estat de les estacions d'esquí

Andorra és un destí de referència per als aficionats a l'esquí aquests dies, tal com ho demostra el fet que concentra el 85% de les reserves per esquiar fetes des de l'Estat espanyol, segons el web Esqui.com. L'estada mitjana serà de tres dies. Grandvalira ja disposa aquests dies del 84% de pistes obertes, 176 quilòmetres i tots els sectors en funcionament. De la seva part, Vallnord obre el 60% del domini. Els gruixos es mouen entre els 20 i els 80 centímetres.

Al Pirineu català, Baqueira Beret és l'estació d'esquí que ofereix millors condicions, amb 118 quilòmetres i 77 pistes d'un total de 99, amb gruixos que oscil·len entre els 35 i els 90 centímetres de neu pols. Boí Taüll Resort, amb el 75% del complex obert al públic i tots els remuntadors en funcionament, ofereix 30 quilòmetres.

Al Pallars Sobirà Port Ainé disposa de 10 pistes obertes d'un total de 26 i de 12 quilòmetres d'esquí amb gruixos que van entre els 30 i els 60 centímetres. Espot Esquí ofereix 9 pistes obertes de 22 amb 12 quilòmetres oberts al públic i amb gruixos de neu que oscil·len entre els 30 i els 60 centímetres.

A la Cerdanya, Masella obre 10 remuntadors i 29 km de pistes, amb gruixos d'entre 20 i 60 centímetres, mentre que La Molina ofereix 10 pistes i 6 remuntadors. Port del Comte té obertes 4 pistes, que inclouen la zona de debutants. Al Ripollès, Vallter 2.000 disposa de 6 pistes i prop d'un metre de neu en cotes altes, i Vall de Núria només obre 3 pistes i el parc lúdic.

Esquí nòrdic

L'única estació catalana d'esquí nòrdic que ofereix circuits aquests dies és Tavascan, que també ha posat en funcionament els circuits de raquetes i la cinta. La resta d'estacions del sector ofereixen d'altres serveis turístics al marge de l'esquí, en espera de l'arribada de noves nevades.

Activitats complementàries a la neu

A més de l'esquí, els visitants també poden gaudir per aquestes festes d'un ampli ventall de serveis relacionats amb la neu i d'un seguit d'actes de caire lúdic, cultural i gastronòmic que se celebren a diversos indrets i pobles de les comarques de Lleida. Les mateixes estacions d'esquí del Pirineu també han organitzat diverses activitats per celebrar el Nadal, la nit de Cap d'Any i l'arribada dels Reis. A més a més, Baqueira-Beret celebra aquesta temporada el seu 50è aniversari.

Mostrar formulari de contacte