Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pirineu recupera la vinya

El Pirineu recupera la vinya

Experiències com les d'Organyà, Meranges i Casa Beal aposten per incorporar l'alta muntanya a l'oferta de vins Aquesta tardor s'ha fet el primer tast de marques autòctones a la Fira de Sant Ermengol

Vinyes a Organyà
Vinyes a Organyà
03/11/2011 12:57

El Pirineu està recuperant el cultiu de vi com a activitat econòmica rendible. Aquesta voluntat es va reflectir ara fa pocs dies en el primer tast de vins autòctons que es va fer en el marc de la Fira de Sant Ermengol, dirigit pel sommelier i col.laborador de RàdioSeu Fede Antona.

Des de l'època de la fil.loxera, el cultiu en alçada havia quedat reduït a petites vinyes domèstiques. No obstant això, Fede Antona destaca que els canvis climàtics dels darrers anys, amb estius més càlids, permet recuperar la tradició. Fede Antona valora positivament noves experiències com ara El Solà d'Ares, a Organyà; la Torre del Veguer, a Meranges -el vi fet a més altitud d'Europa- i el Cim de Cel de Casa Beal, a Nagol (Andorra), que ja s'ha convertit en un producte cotitzat.

Els Pallars, i especialment el Jussà, també estan consolidant el cultiu. Antona en destaca, per la qualitat, el Castell d'Encus, de la DO Costers del Segre. El sommelier anima els aficionats a provar els vins pirinencs, ja que creu que tenen un nivell semblant als de denominacions de renom com ara Priorat o Penedès.

Als vins que s'estan desenvolupant a alta muntanya, Antona hi afegeix la tradició vitivinícola de l'entorn del Cap de Creus, a l'extrem oriental del Pirineu, dins la DO Empordà.

Mostrar formulari de contacte