Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pirineu rep prop de 6 MEUR gràcies al principi de discriminació positiva de la Diputació de Lleida

El Pirineu rep prop de 6 MEUR gràcies al principi de discriminació positiva de la Diputació de Lleida

El president de l'ens, Joan Talarn, assegura que s'estudiarà la manera que la carretera de Farrera canviï de titularitat
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat el Centre d'Art i Natura de Farrera (Foto: ACN)
25/01/2022 16:55

El sistema de discriminació positiva en els ajuts a municipis de muntanya i amb risc de despoblament, que va presentar la Diputació de Lleida el febrer del 2020, ha aportat a les comarques pirinenques un total de 6 milions d'euros, una xifra que suposa un 20 per cent del total del pressupost que l'ens provincial destina a ajuts. El president de la Diputació, Joan Talarn, ha donat a conèixer aquesta xifra a Burg, un dels municipis més petits de la demarcació que s'ha beneficiat de les subvencions.

En la visita de Talarn, l'alcalde de Burg, Àngel Bringué, ha sol·licitat recursos per al manteniment de la carretera de Farrera i un canvi de titularitat de la via. El president de la Diputació ha assegurat que s'estudiarà la possibilitat d'incorporar-la al Pla Zonal i que administracions superiors n'assumeixin la gestió. Es tracta d'una carretera d'uns 5 quilòmetres molt estreta i sinuosa on la caiguda de roques a la calçada és habitual.

Els criteris de discriminació positiva s'adrecen a municipis que poden patir els efectes negatius d'un entorn de muntanya, amb serveis a molts quilòmetres de distància o amb comunicacions deficients. Altres criteris de discriminació positiva són per als municipis que es troben en risc de despoblament o amb un elevat índex d'envelliment, tenint en compte els indicadors d'evolució demogràfica de les dues dècades anteriors. Aquests criteris s'han aplicat de forma transversal en totes les convocatòries d'ajuts.

 

Mostrar formulari de contacte