Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pla d'Igualtat del Consell Comarcal de l’Alt Urgell assoleix el 90 per cent de compliment dels seus objectius

El Pla d'Igualtat del Consell Comarcal de l’Alt Urgell assoleix el 90 per cent de compliment dels seus objectius

El document es considera "una eina bàsica per evitar la discriminació per raó de gènere" i ha estat avaluat recentment
Consell Comarcal de l'Alt Urgell (Foto: CCAU)
06/06/2017 11:05

El II Pla d’Igualtat del Consell Comarcal de l’Alt Urgell (intern) per al període 2016-2019 ha acomplert el 90 per cent dels seus objectius per al 2016, segons que s’ha pogut constatar després de fer-ne l’avaluació anual corresponent. El pla, que va ser aprovat pel Ple del Consell Comarcal el 17 de desembre de 2015, fixa com a objectiu principal fomentar la igualtat d’oportunitats en les seves actuacions.

En el seu moment, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell es va marcar l’elaboració, aprovació i aplicació d'aquest document com una de les seves prioritats pel que fa al funcionament intern de la institució. Prova d’això és el fet que ha estat el primer Consell Comarcal de Catalunya a registrar el seu pla d’igualtat al Departament de Treball, Benestar i Famílies de la Generalitat.

El II Pla d’Igualtat del Consell Comarcal compleix amb el que ve establert a la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, i a la Llei 17/2015, de 21 de juliol per a la igualtat efectiva de dones i homes. Aquestes lleis s’impregnen dels principis de la Carta europea, que entèn la igualtat com a dret fonamental que s’ha d’aplicar en tots els camps en què els poders públics exerceixen responsabilitats.

Enquesta, avaluació i diagnòstic

Amb aquesta finalitat, es va realitzar una enquesta a tot el personal i, a través de les respostes obtingudes i l’estudi de la informació interna disponible, es va dur a terme l’avaluació i diagnòstic que van permetre la redacció del Pla. Un cop aprovat es va registrar al  Registre de Plans d’Igualtat.  

Els beneficis d’un Pla d’Igualtat per l’entitat són, més enllà de donar compliment a la legislació, la consolidació d’un instrument de treball en la gestió, ja que permet optimitzar els recursos humans de l’entitat, potenciant i fomentant la capacitat de les persones en condicions d’igualtat i sense discriminació de gènere.

Mostrar formulari de contacte