Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Pla d'Equipaments Culturals preveu el teatre de la Seu

El Pla d'Equipaments Culturals preveu el teatre de la Seu

Al gruix d'instal.lacions pendents de construir, el conseller Tresserras hi inclou nous centres culturals per a Organyà i Oliana A la resta de l'Alt Pirineu, Cultura també preveu obres a Puigcerdà, Bellver, Tremp, Sort, el Pont de Suert, la Pobla, Isona i Llavorsí
Sala de Sant Domènec
18/03/2010 10:44

El Departament de Cultura de la Generalitat té en compte la necessitat que la Seu d'Urgell tingui un teatre municipal, que alhora sigui polivalent per a d'altres esdeveniments culturals. Aquest és un dels 15 projectes que el conseller Joan Manuel Tresserras ha reconegut que estan pendents de construir a l'Alt Pirineu, per complir amb el Pla d'Equipaments Culturals en un termini de deu anys.

A la Seu, el pla també contempla la construcció d'un espai d'art, mentre que Organyà i Oliana també hi estan inclosos per a la construcció de centres culturals.

Pel que fa a les altres comarques pirinenques, el projecte també contempla nous teatres a Puigcerdà, Tremp i el Pont de Suert; nous centres culturals a Bellver de Cerdanya, la Pobla de Segur, Isona i Llavorsí, i renovació de les biblioteques a Puigcerdà i Sort.

El conseller Tresserras ha destacat que el Pla inclou també un apartat especial per a municipis de menys de 3.000 habitants, ja que el manteniment d'una oferta cultural estable en aquestes poblacions representa un esforç considerable. Segons Tresserras, del 50% de la infraestructura que ha d'assumir l'administració local, en aquests llocs específics la Generalitat podria assumir una mica més.

En aquesta clau econòmica, el conseller de Cultura ha explicat també que durant deu anys, la previsió és que el Govern inverteixi 60 milions d'euros. Tot i això, els darrers anys la mitjana d'inversió en equipaments ja ha estat de 40 milions d'euros l'any.

Al llarg d'aquest 2010, es faran tres convocatòries de subvencions: per a l'elaboració dels plans locals d'equipaments culturals, per a la redacció de projectes executius i per a l'adquisició d'equipament audiovisual.

La Val d'Aran no està inclosa en aquesta previsió, ja que compta amb tractament específic.

Mostrar formulari de contacte