Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El pla Nordicat vol potenciar les estacions d'esquí de fons de l'Alt Urgell i la Cerdanya

El pla Nordicat vol potenciar les estacions d'esquí de fons de l'Alt Urgell i la Cerdanya

El projecte abasta accions com ara unificar la senyalització i integrar-se en les noves tecnologies. L'objectiu és posicionar els cinc complexos com un "domini esquiable" per a la pràctica d'aquest i d'altres esports de natura
Presentació del pla Nordicat
31/01/2017 17:35

Les cinc estacions d’esquí nòrdic de l’Alt Urgell i la Cerdanya (Sant Joan de l’Erm, Tuixent-la Vansa, Lles de Cerdanya, Aransa i Guils-Fontanera) uneixen forces mitjançant el projecte Nordicat. El pla estratègic per a la potenciació d’aquests complexos d’hivern s’ha presentat aquest dimarts a l’estació cerdana d’Aransa.

L’acte ha comptat amb la presència, entre d’altres, del director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat, Oriol Anson; la subdirectora general de Planificació Rural, Laura Dalmau; el president de la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l’Esquí Nòrdic, Albert Batalla, i els presidents dels Consells Comarcals de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, i de la Cerdanya, Ramon Moliner. Fierro i Moliner exerciran respectivament de president i vicepresident del Consorci que engloba Nordicat.

El pla s’ha presentat amb l’objectiu de potenciar de manera específica les estacions de nòrdic d’ambdues comarques, que conformen una oferta esportiva i turística conjunta per la proximitat entre elles i, alhora, per la seva proximitat a les principals àrees urbanes de Catalunya. Amb tot plegat es vol transmetre als aficionats i visitants una imatge de “domini esquiable nòrdic” conjunt, tot mantenint les especificitats de cada centre.

Dins d’aquest objectiu, per exemple, s’està implantant una senyalització unificada, per tal que els visitants s’ubiquin millor en els circuits i identifiquin clarament la imatge global. I de cara a properes temporades, es vol incidir en l'adaptació del sector a les noves tecnologies, amb una aplicació per a mòbils i la possibilitat de comercialitzar i contractar serveis online. L'objectiu final és donar suport a un sector que incideix de forma clara en l'economia del Pirineu i evita la despoblació dels nuclis de muntanya.

Ampliar l'oferta

A més a més, els cinc complexos estan treballant per ampliar la seva oferta d’activitats més enllà de l’esquí nòrdic, amb propostes com ara rutes amb raquetes de neu i circuits d’snowrunning (córrer amb raquetes de neu) o de fat bikes (bicicletes de roda ampla per lliscar sobre la neu). També es volen donar a conèixer com a destí de natura tot l’any, tenint en compte que l’entorn de les estacions permet gaudir d’alguns dels millors paisatges del Pirineu, també durant la primavera, l’estiu i la tardor.

El projecte l’impulsa el Consorci Alt Urgell-Cerdanya i compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l’Esquí Nòrdic, agrupats en la marca Tot Nòrdic. En aquest sentit, el projecte ha estat inclòs en els ajuts europeus Leader per a l’àrea que conformen l’Alt Urgell i la Cerdanya, però s’ha dissenyat amb la idea que la feina feta també sigui beneficiosa per a les altres dues estacions de Tot Nòrdic, que són Tavascan i Virós-Vallferrera. Així, tot i que les estacions pallareses no hi poden participar a causa de la divisió territorial dels ajuts Leader, la responsable del Consorci Alt Urgell Cerdanya, Mireia Font, ha detallat que sí que se'ls ha facilitat la documentació necessària perquè també unifiquin la senyalització.

Els assistents a la presentació han estat convidats a un esmorzar i a una sortida amb esquís o raquetes de neu per tal de conèixer de primera mà l’oferta d’Aransa, una de les estacions incloses en el pla.

Mostrar formulari de contacte