Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu aprova de forma definitiva el pressupost 2008

El ple de la Seu aprova de forma definitiva el pressupost 2008

L’equip de govern (ERC i CIU) va rebutjar les al.legacions presentades pel PSC-Progrés. ICV va votar-hi a favor i el PP va optar per l’abstenció  

03/06/2008 10:52

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns de forma definitiva el pressupost municipal 2008, que ascendeix a 15,6 milions d’euros. L’equip de govern (ERC i CIU) va rebutjar les al.legacions presentades pel PSC-Progrés, que qüestionava que s’obtingués enguany 1,8 milions d’euros de la venda de patrimoni municipal a través de la Societat d’Habitatge HIULS S.L. i que la meitat d’aquests diners, 835.000€, es destinés a finançar despesa corrent, mentre que l’altra meitat servís per finançar inversions.

El portaveu socialista Jordi Mas Ortega va comentar que "aquests ingressos, segons la llei d’Urbanisme catalana, haurien de servir per a promocionar l’habitatge de protecció oficial i, en cap cas, per pagar la despesa corrent del consistori, salaris o activitats i festes". Mas va assegurar que la venda de patrimoni evidencia “que es vol tapar la mala gestió del dia a dia al consistori”.

Per la seva part, el tinent d’alcalde d’Hisenda i Urbanisme, Jesús Fierro, va defensar els ingressos obtinguts a través de l’empresa pública d’habitatge, i en va garantir la legalitat referint-se al fet que “la llei estatal és més flexible i ho permet, i preval sobre la llei autonòmica”. Va afegir que “si es presentés un recurs contenciós, el jutjat ens donaria la raó a nosaltres”. Fierro va subratllar que el 52% del capital d’HIULS es destina a inversió, i el 42% a la reducció del deute.

Des de l’equip de govern es va criticar l’actitud del grup socialista: “Esteu enrocats en la crítica pura i dura”. Fierro va lamentar que el PSC-Progrés no expliqui que l’augment de la despesa de l’Ajuntament els últims anys deriva de l’increment de serveis a la ciutat. Govern i oposició van creuar-se acusacions sobre els sous dels polítics municipals.

Les al.legacions de Progrés van rebre el suport d'ICV. El portaveu ecosocialista, Josep Maria Carles, va justificar el seu posicionament "perquè tot i que l'acció de govern és legal, s'ha d'emparar en una llei estatal perquè la d'aquí no ho contempla". La regidora del PP, Patrícia Lanau, va optar per l'abstenció, seguint la lògica de la votació del darrer ple de pressupostos, tot i que va instar a ser 'curosos' amb les lleis urbanístiques i amb la descapitalització de la societat 'HIULS S.L.'.

El PSC va proposar Fierro que el pressupost es comenci a redactar enguany el mes d'octubre i s’escoltin les propostes de tots els grups. El tinent d’alcalde d’Hisenda es va mostrar favorable a la petició, i va recomanar que els grups municipals presentin les al.legacions o un pressupost alternatiu en les comissions informatives.

Mostrar formulari de contacte