Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu aprova prorrogar els pressupostos del 2010

El ple de la Seu aprova prorrogar els pressupostos del 2010

L’àrea d’Hisenda preveu tancar els comptes d’enguany amb un estalvi negatiu de més de mig milió d’euros No es descarta l’aplicació d’un pla de sanejament de les finances municipals
Ple Pressupost Abril'2010
24/12/2010 11:22

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dijous en un ple extraordinari prorrogar els pressupostos del 2010. Aquest pas s’ha fet tenint en compte la difícil situació econòmica, que fa preveure que el tancament dels comptes serà amb estalvi en negatiu. La decisió va comptar amb el vot a favor de l’equip de govern (CIU i ERC) i d’ICV, mentre que el PP va votar en contra i el PSC-Progrés va abstenir-se.

El tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, va avançar que la davallada d’ingressos en impostos com el de construcció i obres, a més de la disminució de transferències d’altres institucions, “provocarà que hi hagi un diferència negativa entre els ingressos i les despeses pressupostàries que serà superior al mig milió d’euros”. Així mateix, també va pronosticar que el pacte d’austeritat acordat al consistori urgellenc haurà de derivar, amb tota probabilitat, cap a un pla de sanejament de les finances municipals a 3 o 4 anys.

“És un canvi de cicle econòmic en què queda enrere la bonança i s’haurà de tornar al pressupost d’ara fa deu anys i, en un acte de responsabilitat, reduir alguns serveis”, afirmava el tinent d’alcalde d’Hisenda. La pròrroga del pressupost actual es fa fins a l'abril a l’espera d’adaptar els números als ingressos de la resta d’administracions, que ajudaran a determinar el full de ruta que s'ha de seguir a la Seu.

El portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, va recordar que el consistori disposa de mesures econòmiques correctores incloses al pacte d’austeritat que s’ha aplicat durant el darrer any i que cal actualitzar-les amb les noves necessitats. Ordeig considera imprescindible continuar treballant de forma conjunta per trobar una sortida factible a les dificultats econòmiques locals, tot i que considera que prorrogar el pressupost té el risc de gastar més diners dels que toquen a l'espera dels números definitius.

Debat econòmic

El plenari també ha donat el vistiplau a la contractació d’un préstec. A més, ha aprovat aquest dijous el canvi de destí d’un préstec, la modificació del pressupost del 2010 i un reconeixement de deute. El PSC-Progrés va abstenir-se en aquests darrers punts i el PP va votar en contra en coherència amb el seu rebuig als pressupostos.

Pel que fa al PSC-Progrés, Òscar Ordeig va expressar discrepàncies en els procediments i va criticar que s’hagin gastat 70.000 euros més dels diners pressupostats per a la Festa Major, la Festa de Cap d’Any i la Fira de Sant Ermengol. Des de l’equip de govern es va justificar aquest import perquè el pla d’austeritat es va aplicar després de contractacions prèvies i per imprevistos diversos. Jesús Fierro va garantir que el romanent de tresoreria utilitzat per fer front a despeses no supera el 25% de l’import total.

Mostrar formulari de contacte