Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu aprova recuperar l'espai de la Taula de carn per a la promoció turística

El ple de la Seu aprova recuperar l'espai de la Taula de carn per a la promoció turística

La proposta de Compromís rep el suport d'ERC i la CUP, mentre que el PDeCAT s'absté. Descartada la proposta de repintar els porxos del carrer Major i el carrer dels Canonges, ja que actualment hi ha una convocatòria d'ajuts per als propietaris
Espai de la Taula de la Carn (Foto: Compromís X La Seu)
08/02/2018 20:35

El ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns recuperar l'espai de la Taula de la carn, ubicat al carrer Major cantonada amb el carrer dels Jueus, i utilitzar-lo com un local de promoció i informació de la ciutat. La proposta de Compromís X La Seu va comptar amb el suport d'ERC i la CUP, mentre que l'equip de govern (PDeCAT) va optar per abstenir-se després que no s'acceptés una transacció en què se sol·licitava que s'obrís la possibilitat de fer servir el lloc per a usos no necessàriament vinculats a l'àmbit turístic.

Pel que fa a aquesta iniciativa, la tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font (PDeCAT), considera que l'Espai Ermengol "està molt a prop i ja fa aquesta funció", i va exposar la possibilitat d'instal·lar-hi una màquina expenedora de bosses per a residus orgànics. "Seria una manera d'augmentar el flux de gent al centre històric", va justificar. Així mateix, va assegurar que es podria fer més atractiu el local amb plafons especials.

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, va rebutjar l'esmena en considerar que "xoca amb la filosofia d'embelliment que s'ha d'aplicar a la zona, de forma prioritària i urgent". Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, va manifestar que l'espai de la Taula de carn podria ser complementari a l'actual oficina de turisme i el text deixa obertes opcions diverses. En el seu torn de paraula, el regidor de la CUP, Pau Lozano, va donar suport al punt de la moció, tot i que va reiterar la necessitat de comptar amb una pla estratègic del centre històric per dinamitzar-lo.

Repintat dels porxos i neteja de pintades

Un altre dels punts de la moció de Compromís, en què se sol·licitava repintar els porxos del carrer Major i el carrer dels Canonges, a més de netejar les pintades a la via pública, va ser votat en contra pel PDeCAT, ERC i la CUP. 

L'equip de govern va descartar el pintat perquè hi ha vigent actualment la convocatòria d'ajuts per als propietaris. "No seria just que uns edificis paguessin i els altres no", va indicar Mireia Font (PDeCAT). En relació amb les pintades en façanes, va recordar que el consistori només pot actuar en espais de titularitat municipal i no en edificis privats. 

Francesc Viaplana, portaveu d'ERC, també va instar a esperar a veure com són rebudes les subvencions abans d'assumir el pintat dels porxos del carrer Major. D'altra banda, en relació amb les pintades, Viaplana va exposar que "cal definir bé què són pintades o no" i va incidir en el fet que el seu grup es va posicionar en contra de l'ordenança de rètols precisament per això.

Especialment crític amb la proposta de la neteja de pintades va ser el regidor de la CUP Pau Lozano, que va reivindicar les parets com a espais d'expressió ciutadana. "Al nostre entendre embelleixen la zona i no la degraden", va reblar.

Ordeig va respondre als grups defensant que els porxos ja s'havien pintat altres vegades i que caldrà fer-ho "tard o d'hora". En aquest sentit, va qüestionar el manteniment del nucli antic i va comentar que les subvencions per a la millora de façanes podrien ser complementàries a l'acció municipal. Pel que fa a les pintades va insistir que es tracta "d'un problema de normativa, de neteja general i de mal estat de la zona".

Modificació de les bases per a les subvencions per a la rehabilitació i pintura de porxos i façanes

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una modificació de les condicions per a l'atorgament de subvencions per a la rehabilitació i pintura de porxos i façanes. Tots els grups van votar a favor de delimitar l'àmbit d'actuació, que en el redactat anterior era massa ampli i podia confondre els sol·licitants.

Mostrar formulari de contacte