Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu debat l’arranjament de 17 carrers i del camí del Salit i 36 millores puntuals

El ple de la Seu debat l’arranjament de 17 carrers i del camí del Salit i 36 millores puntuals

El pla presentat per l'equip de govern inclou la instal·lació al carrer Fra Andreu Capella d'un nou paviment més resistent. Es preveu una inversió total de 300.000 euros arreu del nucli urbà
Carrer de Llorenç Tomàs i Costa
30/07/2018 19:05

El Ple municipal de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell debatrà aquest dimarts en sessió extraordinària la modificació del pressupost per a iniciar la licitació de l'arranjament de diversos carrers de la ciutat. El projecte presentat per l’equip de govern contempla l’asfaltatge de 17 vies del municipi, algunes d’elles encara amb paviment de llamborda, com és el cas d'alguns trams del carrer Llorenç Tomàs i Costa o el carrer Monturull. També es contempla la substitució de paviment de formigó d’alguns carrers del centre de la ciutat.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme del consistori, Jesús Fierro, ha detallat que “a banda del manteniment periòdic" que ja es va fent habitualment a les vies municipals, ara l'Ajuntament pretén també "anar substituint els paviments vells de l’Eixample per aglomerat asfàltic, com ja hem fet en altres vies de la Seu, tenint clar que per resistència, durabilitat, manteniment i seguretat és el millor tipus de paviment”.

Dels 17 carrers previstos sis ja són actualment d’asfalt, cinc de llambordes i sis més tenen una pavimentació de formigó. S'hi inclou algunes actuacions singulars com ara la prevista a la cruïlla del carrer Monturull amb el carrer Bellavista, per rebaixar i anivellar el desnivell actual del ferm.

Prova pilot de paviment imprès a Fra Andreu Capella

Una de les actuacions més importants serà una prova pilot que es preveu realitzar al carrer de Fra Andreu Capella i que consisteix a utilitzar la tècnica del paviment imprès per tal de mantenir l’estètica actual de paviment de llamborda, però amb la capacitat de resistència per a vehicles pesats que actualment obliguen a manteniments freqüents en aquest punt.

“Partint que la base del carrer és bona i la sabata de formigó que existeix és totalment resistent, substituirem les llambordes per aquest tipus d’asfalt imprès que permet reproduir l’estètica més històrica de la via amb unes condicions de resistència i durabilitat molt bones”, ha assenyalat Fierro. “Si aquesta prova surt bé", com esperen i com han observat en altres municipis, l'equip de govern proposarà "estendre-la a tot el carrer Major i al carrer Lluís de Sabater”.

El camí del Salit

La modificació de pressupost també preveu tractar el projecte del camí del Salit, que dóna accés a horts i propietats rurals del municipi. Al Salit s’hi preveu una quizena d’actuacions d’asfaltatge en diferents trams, que actualment presenten un estat força deterioriat a causa, principalment, de les inclemències meteorològiques.

36 actuacions puntuals en diverses vies

A banda de les actuacions d’asfaltatge en els 17 carrers i al camí del Salit, el projecte també contempla fins a 36 actuacions per a tapar forats o asfaltar petits trams en diversos carrers de la Seu d’Urgell, tant del centre com d’altres zones del municipi.

Jesús Fierro ha explicat que “les intevencions són fruit d’un treball molt complet i exhaustiu de l’oficina tècnica municipal, que ha realitzat tots els projectes d’actuació”. Els projectes es van aprovar per la Junta de Govern el dia 23 de juliol i ara és el moment de dotar-los pressupostàriament per poder iniciar-ne la licitació. La modificació de pressupost que es debatrà al plenari és de 300.000 euros per poder fer front a totes les actuacions plantejades.

Fierro ha conclòs que “aquest tipus de projectes s’han de licitar conjutament un bon gruix d’actuacions per aprofitar al màxim la maquinaria pesada que es desplaça fins a la Seu. No és el mateix venir per fer un o dos carrers que fer venir la màquina d’aglomerar per fer-ne 17”. Si el ple municipal aprova la modificació del pressupost, es podrà iniciar el procés de licitació per tal de poder realitzar els arranjaments abans que arribi el fred.


Llista d’actuacions previstes:

16 carrers
1. Carrer de l’Orri (entre Passeig del Parc i Avinguda Salòria) –
2. Carrer Llorenç Tomàs i Costa (entre Iglesias Navarri i Mare Janer)
3. Zona baixa del Passeig Joan Brudieu (confluència amb Mare Janes i camí de la Palanca)
4. Confluencia de la Canal Baridana amb carrer Circumval·lació.
5. Carrer Sant Domènec.
6. Passeig Pasqual Ingla (entre Pau Claris i Llorenç Tomà i Costa)
7. Passeig del Parc (entre Ponent i Plaça Mn. Pere Pujol)
8. Joaquim Viola Lafuerza (entre Av. Salòria i Circumval·lació)
9. Carrer de les Aigües.
10. Passatge Pare Fiter.
11. Passatge de Sant Joan d’Espí. 271m2 (Plataforma única)
12. Llorenç Tomàs i Costa (entre Moragues i Navarri) + carrer Moragues.
13. Monturull (entre Perafita i Serradora) + Av. Garriga i Massó (entre Monturull i Guillem Graell).

14. Llorenç Tomàs i Costa (entre Sant Ermengol i Zulueta)
15. Passeig Pasqual Ingla (entre Circumval·lació i Av. Salòria)
16. Monturull amb Bellavista.

Prova pilot a Fra Andreu Capella. Paviment imprès.

Camí del Salit. Actuacions de fresat i aglomerat en 15 trams del camí.

36 actuacions puntuals per tapar forats o reasfaltar petits trams als següents carrers:

Carrer Sant Ot davant dels números 3 i 5
Carrer de l’Orri davant del número 2
Carrer Bisbe Guitart davant dels números 21, 42, 48 i cantonada amb Janer
Carrer Sant Ermengol davant el número 1
Passeig del Parc davant el número 22
Carrer Bisbe Iglesias Navarri davant el número 44 i davant l’Institut
Avinguda Pau Claris davant del número 17
Avinguda Joanot Martorell al costat del Palau d’Esports
Cruïlla Carrer Josep de Zulueta amb Sant Joan Babtista de la Salle
Camí de la Palanca a la cruïlla del Pont i davant el garatge de PEUSA
Avinguda Guillem Graell davant del Cementiri , davant el número 83 i a la cantonada amb Ausias March
Avinguda Camí Ral de Cerdanya davant el número 34 i davant el Palau
Carrer Bisbe Benlloch davant els números 16 i 20
Cinyell verd a l’inici de la zona de vianants, zona mig vianants, inici del camí d’Alàs, davant la comporta, davant l’accés a les escales del Rafting Parc, davant aparcament d’autobusos del Rafting Parc i davant habitatge.
Camí de la Seu davant el número 1 i el número 3 de Castellciutat
Camí de Sant Esteve davant els serveis funeraris, davant l’estació transformadora, abans del complex La Murga, abans del complex Mafriseu.
Camí partida de Sant Ermengol davant autocaravanes.

Mostrar formulari de contacte