Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu dóna el vistiplau al pressupost per al 2015

El ple de la Seu dóna el vistiplau al pressupost per al 2015

Els comptes reben el suport de CiU, ERC i PP, que defensen l'aplicació del Pla Econòmic i Financer 2012-2015 PSC-Progrés i ICV discrepen sobre la gestió econòmica i hi voten en contra
Ple de la Seu 12.2014
16/12/2014 10:20

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha donat aquest dilluns el vistiplau als pressupostos del 2015, que ascendeixen a 14.500.000 euros, sumant-hi els comptes de les societats Parc del Segre, Habitatge i Urbanisme La Seu i el Patronat de l'Emissora Municipal. La proposta econòmica de l'equip de govern (CiU) va prosperar amb el suport d'ERC i el PP, mentre que el PSC-Progrés i ICV hi van votar en contra.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, destaca la importància de l'aprovació d'uns pressupostos "en què en es manté l'objectiu de treballar a favor de la cohesió social i la recuperació econòmica". I afegeix: "el seguiment de les previsions del Pla Econòmic i Financer 2012-2015 permet encarar un pressupost ambiciós i, ahora, aconseguir unes finances municipals ben musculades per al present i, sobretot, per al futur de la ciutat".

El tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, remarca que els pressupostos del 2015 són "uns bons comptes", en què l'Ajuntament disposarà de fons propis per destinar a inversions. La ràtio d'endeutament està previst que es redueixi fins al 65 per cent, quan es venia d'una xifra del 137 per cent. En relació amb les inversions, s'acabaran les obres d'ampliació de l'Alberg La Valira, les obres al Pati Palau i el projecte de valorització històrica i turística de les muralles medievals, a més de la plaça Jacint Verdaguer. D'altres projectes contemplats, entre d'altres, són la primera fase de la urbanització de la plaça Joan Sansa, el Pla de Camins i obres a la plaça de l'Arbre de Castellciutat.

Posicionament dels grups municipals

PSC-Progrés

El portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, va oposar-se als comptes expressant la seva preocupació pel fet que "no són els millors per lluitar contra la situació de crisi actual, ja que no suposen cap revulsiu". Ordeig, que creu que els impostos són massa elevats, no està d'acord amb algunes de les despeses previstes, com ara la partida destinada a estudis i treballs tècnics o de publicitat i promoció de la ciutat.

D'altra banda, el grup municipal està convençut que "es pot millorar la promoció econòmica i turística" i que cal invertir per aconseguir dinamisme comercial, "més enllà de la pavimentació de carrers o la col.locació de mobiliari urbà". Ordeig va apostar per elilminar la societat HIULS, vetllar per uns serveis públics de qualitat i estar al costat de les persones que ho passen malament.

ERC

El portaveu d'ERC, Miquel Caminal, va votar a favor del pressupost presentat per l'equip de govern defensant la gestió econòmica feta a través del Pla Econòmic i Financer, al que va donar suport el seu grup el 2012. El regidor republicà remarca la importància dels comptes "que gestionen els grups que ha escollit la ciutadania". En relació amb la càrrega impositiva, criticada per altres formacions, va recordar que la Seu ofereix serveis que d'altres ciutats no ofereixen. "Per comparar caldria tenir en compte les condicions de cada població", argumenta.

PP

El portaveu del PP, Pere Millàs, també va donar suport als comptes municipals "perquè continuen la línia pactada a través del Pla Econòmic i Financer". Millàs subratlla la importància que siguin uns pressupostos equilibrats, que generin estalvi i s'adaptin a la llei d'estabilitat pressupostària. "Optem per consolidar la situació econòmica de l'Ajuntament i també per reforçar el Pla Financer d'Inversions", va remarcar. Pel que fa a aquest apartat, l'equip de govern es va comprometre a incloure una proposta del grup popular per fer un equipament esportiu a l'antiga ubicació de l'Escola La Valira, al carrer de l'Orri.

ICV

El portaveu d'ICV, Antoni Viñals va votar en contra de la proposta econòmica de l'equip de govern per al 2015 apel.lant al seu desacord envers el Pla Econòmic Financer, que va començar a aplicar-se ara fa 3 anys. El polític ecosocialista defensa un criteri "diferent" a l'hora de gestionar econòmicament l'Ajuntament, amb polítiques "que reverteixin realment en la ciutadania i en les seves necessitats". En aquest sentit, en mostrava crític amb la partida destinada a estudis i treballs tècnics o d'assessorament extern. També va argumentar que el consistori només dedica el 4,43% del pressupost a l'àmbit de la "protecció especial" (cooperació, igualtat, solidaritat o serveis socials), citant dades del Ministeri d'Hisenda espanyol.

CiU

El tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, va agrair ahir el to del debat, tot discrepant sobre les acusacions sobre l'alt nivell impositiu a la Seu, que va rebatre en referència a l'IBI, assegurant que l'augment final d'aquest impost no depèn únicament del consistori, sinó també del Cadastre i el número d'habitatges. Així mateix, va defensar l'acord amb EFIAL, "amb professionals solvents". En relació amb la partida de Publicitat i promoció de la ciutat, va recordar que inclou esdeveniments com la Fira de Sant Ermengol o el Mercat Medieval, entre d'altres. Així mateix, va refermar la sensibilitat social explicant que la partida per a ajuts de menjadors escolars es complementa amb d'altres.

Mostrar formulari de contacte