Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu debat les mesures de suport a la restauració

El ple de la Seu debat les mesures de suport a la restauració

Compromís demana que s'estudiï de forma "urgent" propostes com ara més permisos per a terrasses o bé crear un servei compartit de repartiment de menjar. L'equip de govern recorda que les ampliacions d'espai s'han de fer sempre d'acord amb la normativa, i veu difícil per motius sanitaris la distribució conjunta
Centre històric de la Seu d'Urgell
03/11/2020 18:50

El ple de l'Ajuntament de la Seu ha debatut aquest dilluns, a l'apartat de precs, preguntes i interpel·lacions, les mesures de suport al sector de la restauració. Compromís va demanar que l'equip de govern estudiï "de forma urgent" les propostes que han preparat per "donar suport al sector de bars i restaurants", atès que és "el que estan patint més les restriccions" establertes per la Generalitat amb l'objectiu de reduir el fort augment de contagis de coronavirus de les setmanes anteriors. Des del govern municipal van recordar que ja s'ha impulsat diverses mesures per compensar la restauració, especialment pel que fa a l'ampliació de l'espai de terrasses.

La portaveu de Compromís X La Seu, Carlota Valls, va manifestar que "és responsabilitat de totes les administracions oferir mesures" i va valorar que el Govern català ja n’ha aprovat d’"interessants", com són les subvencions directes de fins a 1.500 euros o la reducció del preu dels lloguers de locals. Valls també va esmentar com a positiu que l'Ajuntament urgellenc ha impulsat "mesures ben fetes" com ara l’eliminació de les taxes d’ocupació pública, l’ampliació de les terrasses i, més recentment, la divulgació del servei a domicili des del web municipal. Tot i això, la regidora considera que "cal ser creatius i mirar com es pot seguir ajudant" perquè "d'altres ajuntaments estan aplicant d’altres mesures per millorar els ingressos" d'aquest sector.

Entre d'altres punts, Compromís proposa ara que amb aquells establiments als quals no se’ls ha permès ampliacions es revisi els expedients un per un i s'intenti trobar alguna solució perquè puguin disposar de més espai a la via pública, "sempre garantint la convivència". Carlota Valls creu que l'objectiu hauria de ser "que si pot ser, tots els bars i restaurants tinguin terrassa" en el context actual", i assegura que "hi ha ajuntaments que estan fent tràmits exprés perquè les solucions arribin de pressa".

Pel que fa al servei de menjar a domicili, el primer grup de l'oposició va remarcar que "no tots els establiments es poden permetre el servei a domicili" ni tenir una persona contractada per a aquesta finalitat. Per això, va proposar imitar la mesura que han endegat alguns ajuntaments: posar en marxa un servei municipal d’enviament a domicili, que atengui els enviaments de tots els locals de restauració del municipi a un preu molt assequible per als establiments. Finalment, Valls va recordar novament la proposta, plantejada aquest mes passat, de crear un tiquet-menú com una manera d'"ajudar tant els bars i restaurants com les persones en situació més vulnerable". Consistiria en que el consistori subvencionés els establiments, tot pagant aquests àpats, i la persona vulnerable hi pogués accedir.

Per l'equip de govern, la tinent d'alcalde d'Empresa i Ocupació, Mireia Font, va respondre que estudiaran totes les propostes, si bé va recordar que aquestes peticions ja s'havien tractat prèviament en comissió municipal. En tot cas, Font va voler reivindicar que amb les mesures que ha impulsat fins ara l'Ajuntament ja "s’ha fet un gran esforç per l’ampliació de terrasses" i que en aquest punt, de portes enfora, "no es veu prou la feina que hi ha al darrera". Sobre les mesures d'altres ajuntaments, Font va explicar que ja estan habitualment atents a aquestes idees per analitzar si es poden aplicar a la Seu, i que paral·lelament segueixen estudiant noves alternatives que ajudin la restauració.

Quant a les ampliacions de terrassa que han estat denegades, la regidora es va mostrar d'acord amb Compromís en el fet es pot tornar a estudiar aquestes peticions, però va subratllar que "s’ha de fer bé" i que "no es pot incomplir la normativa". Per això, en tots aquests casos es demana prèviament l'opinió del secretari municipal. Finalment, pel que fa a la proposta de servei compartit de lliurament de menjar, Mireia Font va respondre que no en són partidaris, principalment, per "motius sanitaris", perquè en l'actual context de risc de contagi no veuen clar que un mateix repartidor s'encarregui de les comandes de diferents establiments i que aquesta responsabilitat l'assumeixi l'ajuntament.

Crida perquè la població demani menjar per emportar als restaurants

Finalment, Font va aprofitar per fer una crida a la població perquè aquests dies tothom qui pugui demani menjar per emportar als restaurants que l'ofereixen, perquè entén que és la millor mostra de suport que la ciutat pot fer ara mateix al sector. En aquest sentit, va assegurar que els establiments que hi han apostat, amb l'objectiu de compensar les restriccions actuals, estan tenint un bon ritme de treball.

Mostrar formulari de contacte