Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu debatrà sobre la revisió cadastral

El ple de la Seu debatrà sobre la revisió cadastral

El PSC-Progrés demana la suspensió definitiva del procés L'equip de govern anuncia que ja ha pactat amb Hisenda un ajornament
Ple de Gener'09
29/01/2010 19:51

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha anunciat que proposarà un acord de plenari per tal de sol•licitar formalment al Centre de Gestió Cadastral del Ministeri d’Hisenda la suspensió "immediata i definitiva" de la revisió cadastral del municipi de la Seu.

L'objectiu de proposta seria "deixar sense efecte la instància enviada per l’Ajuntament, el 27 de novembre de 2007, on es recollia la voluntat de l’equip de govern per iniciar els tràmits pertinents per portar a terme una revisió de tots els valors cadastrals de la ciutat".

Progrés lamenta que CIU i ERC fessin aquesta sol•licitud al Centre de Gestió Cadastral del Ministeri d’Hisenda "sense donar cap tipus d’informació als grups municipals". El grup incideix en el fet que "Hisenda no inicia cap actualització que no hagi estat prèviament demanada pels respectius ajuntaments". En aquest sentit, afirma que "tot i que la normativa aconsella actualitzar els valors cada deu anys, són molts els ajuntaments que no ho fan". Així mateix, assenyala que els valors a La Seu "ja són molt alts".

El mateix grup municipal recorda que una actualització dels valors cadastrals, a més de suposar un increment del 100% del rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) en els propers anys, també tindria "efectes directes" en l’augment d’altres impostos com ara l’impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), l’impost de les Plusvàlues, l’impost de transmissions i l’impost de successions i donacions.

"La greu situació econòmica que viu el conjunt del nostre país i també la nostra ciutat desaconsella augmentar d’una manera tan desproporcionada els impostos municipals", indica el portaveu del PSC-Progrés, Jordi Mas Ortega.

El PSC-Progrés ja va demanar la suspensió immediata i indefinida de tot el procés de revisió cadastral el mes de novembre del 2009 "sense aconseguir cap mena de resposta per part de l’equip de govern". Mas comenta que “de la mateixa manera que Batalla va demanar actualitzar el cadastre, cal que ara demani que s’aturi el procés de manera definitiva”.

L'equip de govern assegura que l'ajornament ja està pactat

Per la seva banda, l'equip de govern a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell (CIU i ERC) ha assegurat que ja ha acordat ajornar la revisió cadastral que Hisenda havia iniciat en diverses zones de la ciutat. "La petició de Progrés no té sentit", subratlla el tinent d'alcalde d'Hisenda urgellenc, Jesús Fierro, que explica que la suspensió de la revisió va ser fruit d'una reunió ara fa tres setmanes entre membres del consistori urgellenc i el gerent del Cadastre a Lleida, Jordi Carbonell.

Segons manifesta Fierro, "s'ha considerat que aquest no era el moment adequat per situar els nous valors, quan el preu dels habitatges continua baixant". El tinent d'alcalde també afegeix: "La revisió es reprendrà quan s'hagi estabilitzat el descens dels preus i la taxació s'ajusti al valor real dels pisos".

Fierro remarca que alguns ajuntaments de Lleida han iniciat recentment revisions cadastrals que ara han quedat desfasades a causa de la crisi. "L'objectiu era que els veïns no paguessin més, sinó que paguessin pel que tenien", comenta. "Buscarem aquest equilibri més endavant", ha asseverat.

Mostrar formulari de contacte