Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple de la Seu demana que es potenciï l'Escola Agrària del Pirineu

El ple de la Seu demana que es potenciï l'Escola Agrària del Pirineu

Progrés insta a mantenir l'actual instal·lació de vaques i a que no es perdin serveis a canvi del Centre de Testatge CiU advoca per la col·laboració amb explotacions locals i defensa que s'ha impulsat nous mòduls i activitats
Escola Agrària del Pirineu
10/03/2015 11:56

El ple de l’Ajuntament de la Seu ha aprovat demanar al Departament d’Agricultura de la Generalitat que potenciï l’Escola Agrària del Pirineu i, en particular, que mantingui les instal•lacions de vaques. La proposta, presentada pel PSC-Progrés, va rebre el suport d’ERC i ICV, mentre que CiU es va abstenir.

El portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, va exposar que l’Escola Agrària és un actiu necessari per potenciar sectors clau del territori, com són la ramaderia de muntanya, l’agricultura i els artesans formatgers. Per això, Ordeig demana que el centre es reactivi amb noves ofertes i que es mantingui serveis com ara la quarantena de vaques amb les quals es produeix llet i es duen a terme les pràctiques. El grup socialista exigeix que no es renunciï a cap més servei a canvi de la creació del Centre de Testatge de la Raça Bruna, després que ja es va tancar el laboratori d'anàlisi veterinària de la Seu.

Des de CiU, el tinent d’alcalde Jesús Fierro va assegurar que ja s’està apostant per la renovació de l’Escola Agrària, amb nous mòduls i activitats. Tanmateix, Fierro qüestiona la viabilitat de la instal•lació de vaques existent i advoca per buscar la col•laboració amb explotacions agràries intensives de la comarca per tal de dur a terme les pràctiques.

ERC i ICV van instar a analitzar per què l’EAP ha perdut alumnes i a mantenir o fins i tot augmentar el nombre de vaques de què disposa actualment el centre formatiu.

Mostrar formulari de contacte