Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell ratifica una moció a favor de l'Alt Pirineu

El ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell ratifica una moció a favor de l'Alt Pirineu

Jesús Fierro reitera que el territori pirinenc requereix un tractament diferenciat Durant el plenari va prendre possessió del càrrec el nou conseller del PP, Joaquim Pascuet
12/02/2010 14:15

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha ratificat aquest dijous una moció a favor de la creació de la vegueria de l’Alt Pirineu. El text, que va ser aprovat per la Junta de Portaveus a finals de l’any passat, va rebre el suport de tots els grups (CIU, Progrés Municipal, ERC i PP).

El president comarcal, Jesús Fierro, va defensar la iniciativa “perquè és una bona solució per al Pirineu, que requereix un tractament més just des d’un punt de vista d’equilibri territorial”. “Entenem que la nova distribució de Catalunya és un pas important per al nostre futur”, afirma.

Quant a les veus crítiques, Fierro manifesta que la nova ordenació en vegueries “ha de ser un debat del territori més que no pas polític”. I hi afegeix: “Per aconseguir fer realitat la vegueria hem de remar tots en la mateix direcció malgrat les veus discordants que puguin aparèixer en tots els partits”. Pel dirigent de l’Alt Urgell, opinions com la de l’alcalde Ros, per exemple, "són “respectables però no les podem compartir de cap manera”. “És un missatge que va bé a la gent de la Plana però que no aporta valor afegir al Pirineu, com s'exemplifica en el cas de l’aeroport Lleida-Pirineus”, indica. “El Pirineu ha de tenir les seves pròpies estructures i treballar per anar a més”, assevera.

Joaquim Pascuet, nou conseller comarcal del PP

Durant el ple del Consell Comarcal va prendre possessió del càrrec de conseller comarcal Joaquim Pascuet, edil de Bassella i nou portaveu del grup del Partit Popular. Pascuet relleva en el seu càrrec Patrícia Lanau, exedil de la Seu que va dimitir després de posar de manifest les seves discrepàncies amb el partit. Fierro va donar la benvinguda al nou conseller i va agrair la feina feta a Lanau.

Acord amb la Seu per a la coordinació de Serveis Socials

D’altra banda, el plenari del Consell Comarcal va aprobar el projecte i el plec de clàusules per a la licitació de la reforma del Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu. També es va acordar la signatura del contracte programa de Serveis Socials per al 2010; el conveni amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per a la coordinació de Serveis Socials; i el conveni amb el Consell Comarcal de la Cerdanya i l’Associació TRAM per al desenvolupament del programa Folk a l’Escola.

  • Vegueria de l'Alt Pirineu i Aran
  • Joaquim Pasquet (PP)

Mostrar formulari de contacte