Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple municipal de la Seu aprova l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència

El ple municipal de la Seu aprova l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència

La moció va comptar amb 10 vots a favor (CIU, ERC i ICV), 5 abstencions (PSC-Progrés) i 2 vots en contra (PP i un regidor PSC-Progrés) La iniciativa compta amb el suport de més de 80 municipis d'arreu de Catalunya
Ple Ajuntament la Seu 2011
15/11/2011 10:49

El ple municipal de la Seu ha aprovat aquest dilluns a instàncies d’ERC una moció per a l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència. La votació ha comptat amb 10 vots a favor de CIU, ERC i ICV, 5 abstencions del PSC-Progrés, i 2 vots en contra, un del PP i un altre d’un regidor de Progrés.

El representant d’ERC, Miquel Caminal, va defensar ahir la proposta assegurant que "en una etapa de dificultats polítiques i econòmiques, amb greuges com la retallada de l’Estatut o la sentència contra el català, agrupar-se és una bona manera per donar força a Catalunya i fer pressió al futur govern espanyol". I va lamentar: “El PP no ens necessitarà si les enquestes l’encerten”. Així mateix, va indicar que l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència és una aposta “valenta” que s’ha estès com una taca d’oli arreu del país, amb més de 80 municipis que ja s’hi han sumat.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, en nom de CIU, va saludar la moció i va justificar el suport en considerar que els ajuntaments "no són només prestadors de serveis, sinó també els encarregats de construir relat en relació a la comarca, el territori i el país”. Batalla va subratllar que històricament els avenços nacionals han estat vinculats als ens locals, i va posar com a exemple les consultes per la independència. Així mateix, va voler deixar constància que el pacte fiscal és un pas imprescindible per al futur de Catalunya.

Per la seva banda, Òscar Ordeig, del PSC-Progrés, va defensar el federalisme i va qüestionar si el debat sobre la independència s'havia d'abordar des de l'Ajuntament o bé des del Parlament de Catalunya. Ordeig va expressar la coincidència amb alguna de les demandes, sobretot econòmiques, tot i que també va verbalitzar el seus dubtes sobre la idoneïtat que l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, 'alcalde de tots', es posicionés a favor "d'un tema en el qual molts ciutadans divergeixen". Aquesta afirmació la va subscriure el regidor Vicenç Ripoll, que va emetre el vot en contra.

El regidor del PP, Pere Millàs, va emetre un vot contrari a la proposta criticant que ERC "pensi més en la independència que en sortir de la crisi". Per últim, el regidor d'ICV, Antoni Viñals, tot i admetre que no estava d'acord amb algun dels punts de la moció i expressar la seva opció pel federalisme com a sortida política, va votar a favor del text donant "suport incondicional als mitjans democràtics per assolir qualsevol objectiu".

Mostrar formulari de contacte