Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El ple urgellenc debat sobre la reducció de la zona blava

El ple urgellenc debat sobre la reducció de la zona blava

L’equip de govern (CIU) assegura que el Pla de Mobilitat inclourà propostes en relació amb els aparcaments de pagament Progrés no aconsegueix tirar endavant una moció en què demanava un estudi tècnic per a la supressió d’un 30 per cent de les places
Plaça dels Oms
04/10/2011 12:42

El Pla de Mobilitat que està elaborant una empresa especialitzada per encàrrec de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell especificarà si cal o no suprimir en un futur places d’aparcament de la zona blava. Així ho ha assegurat aquest dilluns l'equip de govern en el ple municipal, després de rebutjar una moció del grup de Progrés que instava a reduir un 30 per cent els aparcaments de pagament a la ciutat. La proposta de Progrés va rebre el suport d’ICV, mentre que l’equip de govern de CIU va votar-hi en contra i el PP i ERC van abstenir-se.

La moció, que recomanava redactar un estudi tècnic per readaptar les zones de pàrquing, es justificava pel fet que actualment molts llocs d'aparcament estan buits. “Si la filosofia és que hi hagi rotació, hi ha zones de pagament que no tenen sentit i cal racionalitzar la situació”, remarcava el portaveu de Progrés, Òscar Ordeig. I afegia: “Només els dies de mercat les places de zona blava s’omplen, fet que fa pensar que els tècnics municipals podrien definir quin és el número de llocs d'aparcament de pagament que calen i on, i quins sistemes alternatius es poden fer servir en moments puntuals (com per exemple, els dies de mercat), per aconseguir millorar la mobilitat”.

L’equip de govern de CIU va demanar al grup de Progrés que retirés la moció perquè el tema es tractés en el marc de la comissió sobre el Pla de Mobilitat. Finalment, però, va proposar arribar a un acord en què no s'especifiqués el percentatge de reducció de places.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, avisava que els tècnics que estan elaborant l'estudi "tindran més criteri i seran més curosos, però no se’ls pot condicionar en les seves conclusions”. Tanmateix, Progrés va considerar que no comprometre’s a una xifra de reducció de places de zona blava “desvirtuava la moció” i la va mantenir sense cap transacció.

Mostrar formulari de contacte