Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El porc i els embotits, protagonistes de la revista Cadí-Pedraforca

El porc i els embotits, protagonistes de la revista Cadí-Pedraforca

La publicació semestral també dedica una entrevista a l’urgellenc Amadeu Gallart i inclou un retrat a la família Rovira de Sagàs El nou número es pot trobar als quioscos de l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya

Revista Cadí-Pedraforca - Embotits
Revista Cadí-Pedraforca - Embotits
21/11/2011 10:57

El porc i els embotits són els protagonistes del número 11 de la revista Cadí-Pedraforca. El dossier central ocupa 46 planes on s’acumulen vivències, records i experiències vinculades a aquest tema.

Segons s'indica des de la direcció editorial de la publicació, "es parla amb els pocs matadors i mocaderes que queden perquè expliquin quins són els cansaladers que mantenen el negoci ben viu; els industrials que han exportat més enllà del seu poble; i els pagesos i els grangers que encara cuiden aquests animals". Així mateix, es fa referència al fet que l’engreix, la reproducció i la matança han canviat i actualment costa trobar cases que matin porc, si no és a pagès. També es recorda que es van perdent maneres de conservar, de fer embotits o de cuinar.

La revista Cadí-Pedraforca, que enguany fa cinc anys que es publica, també dedica una entrevista al polític i promotor cultural de la Seu Amadeu Gallart. A més, inclou un retrat a la família Rovira de Sagàs, una casa que ha sabut mantenir les arrels i diversificar el negoci fins i tot amb un restaurant amb estrella.

Així mateix, en aquest número es recupera un text del recentment traspassat Antoni Cayrol, fill de Sallagosa i amb una rica obra literària. Cal destacar que han participat en aquest número historiadors, periodistes, filòlegs, mestres i escriptors com ara Marcel Fité, Benigne Rafart, Josep Noguera, Guillem Lluch, Albert Villaró, Marc Martínez, Quirze Grifell, Pilar Màrquez, Pere Pujol, Erola Simón, Joan Muntaner, Jordi Dalmau, Manel Figuera, Carles Gascón, Queralt Solé, Lluís Obiols o Carles Pont, entre altres.

Els continguts de la revista tenen la pretensió de "recuperar i, sobretot, de recordar les formes de viure, de treballar, de gaudir o de relacionar-se de la gent de l’àmbit del Cadí i del Pedraforca". La publicació, que compta amb dues edicions l’any, ja es pot trobar a les llibreries i quioscos de les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, i en punts seleccionats de Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, Tarragona i Vilanova i la Geltrú. Els continguts de la revista també es poden consultar a la pàgina d’Internet: www.cadipedraforca.cat.

Mostrar formulari de contacte