Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El PP s'oposa a l'encaix de l'Aran a la futura vegueria pirinenca

El PP s'oposa a l'encaix de l'Aran a la futura vegueria pirinenca

El diputat Jordi Montanya demana que no es dupliquin administracions Montserrat Nebrera denuncia “l’abandonament del Pirineu”

Roda de premsa del PP a la Seu
Roda de premsa del PP a la Seu
29/09/2008 14:22

El PP s’oposa a l’encaix de la Val d’Aran a la futura vegueria pirinenca. Així ho va manifestar dissabte a la Seu el diputat de Lleida Jordi Montanya, que va reconèixer que el seu partit no està “entusiasmat” amb la nova divisió territorial de Catalunya. Malgrat tot, el polític popular va assegurar que si el nou Estatut contempla la creació de les vegueries seran “respectuosos” amb la legalitat vigent, “a l’espera de la sentència sobre el document estatutari, que ha d’emetre el Tribunal Constitucional”.

En relació amb l’Aran, Montanya va instar la Generalitat a respectar la seva autonomia. El diputat lleidatà veu “il.lògic” que els aranesos es desplacin a altres punts del Pirineu per resoldre tràmits administratius. Així mateix, considera que no s’ha de duplicar les administracions. “Cal promoure el debat i escoltar el territori, així com planificar molt bé la desaparició de les diputacions i la funcionalitat dels consells comarcals”, afirmava.

Per la seva banda, la diputada al Parlament de Catalunya, Montserrat Nebrera, va manifestar a la Seu, abans d’una reunió amb la militància i la regidora del PP a l'Ajuntament de la Seu, Patrícia Lanau, que el seu grup polític treballarà per estar al costat de la gent i trobar solucions als “mals endèmics” de la demarcació de Lleida. Nebrera va lamentar l’estat actual d’infraestructures bàsiques com són les carreteres, i es va mostrar escèptica amb la visió de futur de l’administració pel que fa al turisme i l’agricultura del Pirineu.

Des del Partit Popular també s’afirma que es presentaran alternatives per resoldre la mala situació de la sanitat pública o de l’educació de l’Alt Urgell. “Volem estar a prop de la ciutadania i traslladar les seves peticions al Parlament”, va remarcar Nebrera. La diputada es va referir a la necessitat de reobrir l’aeroport de la Seu, evitar la manca de serveis del Sant Hospital, eliminar els barracots i estudiar la possibilitat de fer arribar el tren a la zona.

Mostrar formulari de contacte