Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El president de la Diputació de Lleida defensa el dret del Pirineu a una vegueria pròpia

El president de la Diputació de Lleida defensa el dret del Pirineu a una vegueria pròpia

Jaume Gilabert també proposa al Parlament la supressió de càrrecs polítics dels Consells Comarcals i l'autonomia per a la Val d'Aran Ausàs conclou que "la immensa majoria" d'administracions estan d'acord amb la Llei de Vegueries
Jaume Gilabert
29/03/2010 11:49

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha defensat una vegada més el dret del Pirineu a tenir una vegueria pròpia. A més a més, Gilabert ha al.ludit als contraris a aquesta opció tot afirmant que “qüestionar-ho és una injustícia del país cap a aquest territori, ja que durant molts anys aquestes comarques han perdut pes demogràfic i recursos en favor d’altres àrees de Catalunya".

Gilabert va exposar aquest argument a la recta final de les compareixences al Parlament, aquest divendres passat. El president de l'ens provincial també va proposar que, juntament amb la implantació de les vegueries, se suprimeixi el component polític dels consells comarcals. Això, indica, permetria estalviar més d’un miler de càrrecs estrictament polítics al conjunt de Catalunya, mantenir l'estructura de serveis d'aquests ens i  simplificar i agilitzar les administracions.

Pel que fa a la Val d'Aran, Jaume Gilabert també va mostrar-se d'acord amb la voluntat dels aranesos de no formar part ni de la vegueria de l'Alt Pirineu ni tampoc de la de Lleida. El ple de la Diputació de Lleida va aprovar el mes passat un acord demanant al Parlament de Catalunya que en la tramitació del Projecte de llei de les vegueries de Catalunya, la Val d’Aran no s’inclogui en cap divisió territorial que no sigui ella mateixa.

Al final de les compareixences, el conseller de Governació, Jordi Ausàs, va fer-ne una valoració positiva. Ausàs va assegurar que s'ha demostrat que "la immensa majoria" d'administracions estan d'acord amb la nova llei, malgrat les discrepàncies sobre com s'ha d'aplicar i quantres regions hi ha d'haver.

El dirigent urgellenc ha convidat els compareixents a presentar novament esmenes. L'Alt Pirineu ha estat precisament un dels principals punts de disputa de la sessió parlamentària, juntament amb la capitalitat de la regió de Tarragona i la reclamació d'una vegueria pròpia per al Penedès.

Mostrar formulari de contacte