Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El president de Portugal, rebut per Joan-Enric Vives al Palau Episcopal de la Seu

El president de Portugal, rebut per Joan-Enric Vives al Palau Episcopal de la Seu

La visita d'Aníbal Cavaco Silva ha estat la primera d'un cap d'Estat estranger a la residència del copríncep i a Andorra El mandatari lusità ha agraït el suport a les víctimes del pont dels Dos Valires i ha condecorat el bisbe d'Urgell amb la Gran Creu de l'Orde de Cristo  
Cavaco Silva, al Palau Episcopal
08/03/2010 12:23

El president de la República de Portugal, Aníbal Cavaco Silva, ha estat aquest dissabte a la Seu d'Urgell per reunir-se amb el bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives. Cavaco Silva és el primer Cap d'Estat estranger que visita el Palau Episcopal i el Principat d'Andorra.

A la recepció al Palau Episcopal, i després d'una breu salutació, monsenyor Vives va obsequiar el president portuguès amb una edició de La Bíblia en català, il·lustrada per l'artista urgellenc Perico Pastor. De la seva banda, Cavaco Silva va imposar al copríncep la Gran Creu de l'Orde de Cristo, en reconeixement al seu decidit suport institucional i espiritual als afectats per l'accident a les obres del Túnel dels Dos Valires el novembre passat, en què van morir sis treballadors portuguesos. La Gran Creu de l'Orde de Cristo és una de les condecoracions més antigues i la més alta distinció honorífica de l'Estat portuguès.

En el brindis posterior, Vives va recordar que "des de fa anys molts ciutadans dels nostres pobles s'han entrecreuat en els camins de la recerca del progrés, del treball i del benestar". La comunitat portuguesa és la tercera més nombrosa a Andorra.

Nemesi Marquès i Ignasi Navarri, nomenats canonges de la Catedral

La històrica visita del president de Portugal no ha estat l'única notícia del cap de setmana amb relació al Bisbat d'Urgell. Aquest diumenge, el Bisbe Copríncep, Joan-Enric Vives, ha nomenat Mn. Nemesi Marquès Oste i Mn. Ignasi Navarri Benet com a nous Canonges del Capítol Catedral de Santa Maria d’Urgell. Aquest és un reconeixement al seu treball apostòlic al servei de l’Església i del Principat d’Andorra, i un compromís de servei envers el primer temple de la Diòcesi.

Els nous canonges prendran possessió del seu nou ofici properament. El Capítol Catedral està format en l’actualitat per 13 canonges, set dels quals són emèrits. Es una institució que es configura com un col.legi de sacerdots. Li correspón la celebració de les funcions litúrgiques més solemnes a l’església Catedral i també la cura del patrimoni religiós, artístic i cultural.

Mostrar formulari de contacte