Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El president del COE demana que "s'aparti" la política del debat sobre els Jocs d'Hivern

El president del COE demana que "s'aparti" la política del debat sobre els Jocs d'Hivern

Tot i això, Alejandro Blanco admet que no volen que la candidatura es plantegi "sense pensar que és a Espanya". El dirigent esportiu ha intervingut en unes jornades sobre el projecte organitzades per la Fundació Campalans, vinculada al PSC
Salvador Illa i Alejandro Blanco, en unes jornades sobre els Jocs Olímpics organitzades per la Fundació Campalans, a Barcelona (Foto: PSC)
25/03/2022 17:25

El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, vol que la política "s'aparti" de la candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs d'Hivern 2030, perquè creu que el projecte s'ha de basar en "el respecte i del diàleg". Blanco ha participat aquest divendres, a Barcelona, en unes jornades sobre els Jocs Olímpics organitzades per la Fundació Rafael Campalans, vinculada al PSC.

En la seva intervenció, el dirigent esportiu espanyol ha dit que hi ha "moltes opcions" de ser la "candidatura guanyadora", però que "depèn de nosaltres mateixos". Segons Alejandro Blanco, "la divergència d'opinions és bona" però "davant la imatge exterior cal estar junts". A més a més, ha assegurat que no està "preocupat pels rivals", en referència a d'altres candidatures que aspiren a acollir els Jocs del 2030. 

En aquest acte, Blanco ha reconegut que el COE afronta el projecte des d'una perspectiva espanyola i ho justifica perquè "ningú no pot fer una candidatura sense pensar que és a Espanya". Alhora, augura que aquesta setmana vinent "es donarà un pas" i es generarà "confiança" perquè sigui una candidatura "imbatible". De moment, la proposta s'està treballant en una comissió tècnica amb representants "de totes les parts implicades". En aquest sentit, el president de l'organisme estatal conclou que la idea "s'ha d'adaptar al territori" i que "hi pot haver diferències d'opinions i discrepàncies, però davant de l'exterior cal presentar les coses per unanimitat".

A la jornada també hi ha intervingut el primer secretari del PSC, Salvador Illa, que ha defensat "una candidatura d'unitat" i s'ha mostrat convençut que els principals líders d'ERC i de Junts "estan a favor" dels Jocs d'Hivern. Illa entén els Jocs com "una ocasió per al retrobament entre Catalunya i Aragó i entre Catalunya i la resta d'Espanya" i creu que "el territori ha expressat que està a favor de la candidatura", malgrat que el seu partit s'ha mostrat en contra que es faci una consulta popular al Pirineu català per ratificar-ho.

La inauguració ha estat a càrrec del 128è president de la Generalitat i actual president de la Fundació Campalans, José Montilla, que també ha sostingut que "la competició no és entre Catalunya i l'Aragó". Montilla opina que "només serà possible guanyar si hi ha una candidatura potent i sense fissures polítiques ni territorials".

 

Mostrar formulari de contacte