Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El pressupost per rehabilitar la Immaculada arriba als 586.000 euros

El pressupost per rehabilitar la Immaculada arriba als 586.000 euros

L’Ajuntament de la Seu i la Generalitat finançaran el projecte a parts iguals. La capella s’integrarà al complex de Les Monges per acollir actes públics

Església de la Immaculada
Església de la Immaculada
17/07/2007 16:50

El pressupost per rehabilitar la capella de la Immaculada, a la Seu d’Urgell, s’incrementarà fins als 586.881 euros. La Junta de Govern Local del consistori urgellenc va aprovar ahir la modificació del conveni amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques per a l’adequació de la nau com a auditori i sala de conferències.

El conveni el van signar el 4 de novembre de 2005 l’alcalde de la Seu, Jordi Ausàs, i el Director General d’Arquitectura i Paisatge de la Generalitat, Joan Ganyet. Ara, amb la modificació, es fa una revisió a l’alça del pressupost total d’actuació, que serà finançat a parts iguals per ambdues administracions. Ausàs i Ganyet han signat el nou conveni que permetrà a l’Institut Català del Sòl treure a licitació i adjudicar de manera immediata l’execució de les obres.

L’alcalde urgellenc creu que la major implicació del Govern “és molt important per a la nostra ciutat, així com per l’enriquiment cultural de tots els urgellencs i urgellenques”. Per això, agraeix les gestions fetes per Joan Ganyet i la seva implicació en el projecte.

La rehabilitació de la Capella de la Immaculada, redactada per l’arquitecte Ricard Lobo, preveu la creació d’un auditori que també pugui ser utilitzat com a aula magna i sala de conferències. També es contempla els espais col•laterals com la recepció, comunicacions verticals, vestuari, sanitaris i magatzem, a més a més d’una sala d’exposicions. L’indret estarà vinculat amb les escoles municipals, la UNED i el nou centre associat de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

L’entrada principal serà pel pati que hi ha a l’entrada de la placeta de Les Monges, des d’on s’accedeix directament a la sala d’audicions, amb una capacitat de 150 places. A la sala d’exposicions també s’hi pot accedir des de la plaça pública de l’avinguda de Pau Claris.

A la planta superior hi ha el cor, al qual s’accedeix a través d’una escala independent. A la part oposada a l’entrada principal es preveu una entrada secundària per on es podrà accedir, d’una manera directa i independent de l’auditori, a les escoles municipals. La Capella de la Immaculada forma part del conjunt d’edificacions que anteriorment formaven l’escola Companyia de Maria Lestonnac.

Mostrar formulari de contacte