Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El preu de l'habitatge ha pujat un 4,7% a la Seu d'Urgell en relació al desembre de l'any passat

El preu de l'habitatge ha pujat un 4,7% a la Seu d'Urgell en relació al desembre de l'any passat

El metre quadrat ja costa 2005 euros
Sociedad de Tasación
02/07/2007 10:37

El preu de l'habitatge ha pujat un 4,7% a la Seu d'Urgell en relació al desembre de l'any passat, segons la darrera actualització de dades semestrals de la Sociedad de Tasación S.A. Amb aquest nou increment, d’altra banda, el preu mitjà del metre quadrat a la capital urgellenca supera per primera vegada la barrera dels 2.000 euros i se situa en 2.005. Ara fa sis mesos, la xifra era de 1.915 €/m2.

Això significa que, de mitjana, un pis de 100 metres quadrats a la Seu pot costar 200.500 euros. L’increment del darrer semestre ha estat novament molt per damunt de l’increment oficial de l’IPC i, per tant, també dels increments salarials.

Pel que fa a les altres capitals de l’Alt Pirineu i Aran, Puigcerdà es manté clarament com la vila més cara, amb un preu mitjà de 2.953 euros per metre quadrat. Això significa que un pis de 100 m2 a la capital cerdana se situa de mitjana en uns 50 milions de les antigues pessetes. A més a més, no s’hi nota l’estancament del sector ja que l’increment respecte d’ara fa sis mesos ha estat del 14,8%.

El segon lloc l’ocupa Vielha, amb una mitjana de 2.368 euros per metre quadrat. Al Pont de Suert el preu per metre quadrat és de 1587 euros, a Tremp de 1485 euros, i a Sort de 1795 euros.

Els preus estan estancats a Tremp (0,5%), Vielha (2,1%) i el Pont de Suert (2,7%), mentre que a Sort ha augmentat el valor de l'habitatge en un 5,4%.
D'altra banda, Lleida és la capital provincial on més han pujat els preus dels pisos. L'increment ha estat del 15,8% i representa més del doble que la mitjana estatal, situada en el 7,4%. No obstant, la tendència el 2007 és d'una certa desacceleració, encara que l'increment d'aquest semestre arriba al sis per cent. El preu del metre quadrat a Lleida, segons aquest informe, se situa en els 1911 euros.

Segons els autors de l'estudi, el global de les dades permet constatar que el mercat immobiliari de l'habitatge presenta símptomes de desacceleració com a conseqüència de l'augment dels tipus d'interès de les hipoteques. A més, pronostiquen que els preus pujaran menys al centre de les ciutats per l'escassetat de solars i l'elevat preu al qual han arribat.

Mostrar formulari de contacte