Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El primer bloc a l'Horta del Valira es començarà a la primavera

El primer bloc a l'Horta del Valira es començarà a la primavera

Adigsa també aposta per estendre l’ús d’antigues escoles de poble com a pisos protegits, concretament a Tuixent i Bellver Lliurats cinc habitatges de lloguer per a joves a la Seu i Castellciutat
Pisos públics per a joves
23/02/2010 16:58

El primer bloc de pisos de promoció pública a l’Horta del Valira es començarà a construir aquesta primavera. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha avançat que el Govern català té prevista la imminent col.locació de la primera pedra dels 48 habitatges de preu concertat, que enceten l’anunciada previsió de fins a 200 nous pisos en diferents règims programats a la capital alturgellenca.

L’anunci s'ha fet en l’acte de lliurament de claus de cinc pisos de lloguer per a joves, que ha comptat amb la supervisió del director adjunt de Medi Ambient i Habitatge del Govern català, Òscar Augé, i de representants a Lleida de l’empresa pública Adigsa.

Pel que fa a l’Horta del Valira, Albert Batalla hi ha afegit que el termini de sol.licitud dels pisos ha rebut finalment més d’un centenar d’inscripcions, en els tres torns previstos. Segons Batalla, això “demostra que a la Seu existeix una demanda del tipus de pis concertat”, que correspon a veïns que no entren als barems de la protecció oficial però que alhora no tenen prou coixí econòmic perquè se’ls concedeixi una hipoteca per a un pis al mercat lliure.

L’ajuntament confia que la Generalitat també comenci més endavant, i si pot ser coincidint amb el primer bloc, la construcció d’un segon edifici que combinaria d’altres règims: compra, lloguer i lloguer amb opció de compra.

En el mateix acte de lliurament, Òscar Augé ha anunciat una extensió de l’aposta per pisos públics de lloguer en poblacions petites, tot aprofitant les antigues escoles i cases dels mestres. L’experiència iniciada a pobles del Pallars s’estendrà ara a l'Alt Urgell i Cerdanya, concretament als municipis de Josa i Tuixent i de Bellver.

Justament amb relació a la Cerdanya, el responsable de Medi Ambient i Habitatge ha elogiat el fet que “després que els darrers anys s’hi ha viscut un creixement especulatiu, ara els ajuntaments aposten per l’habitatge protegit com una forma de fixar la gent que es vol quedar a viure al poble”.

Els pisos sortejats aquest dimecres a la Seu tenen unes dimensions mitjanes de 34 m2 i formen part de tres promocions diferents. Tres dels habitatges són a la plaça del Carme, un al carrer de la Palma –també al centre històric de la Seu – i un altre a Castellciutat. La Cristina Llahí i la Jordina Bars, dues de les afortunades en el sorteig, esperen que això les ajudarà a independitzar-se i a estalviar, ja que el preu de lloguer de mercat a la Seu és força més car.

Les promocions s’havien estrenat el 2004, però per diferents circumstàncies hi ha inquilins que més tard els abandonen. “L'emancipació dels joves és un procés variable, fet que comporta que aquests pisos, quan queden buits, es tornen a adjudicar”, ha detallat Albert Batalla. Per al sorteig d'aquests cinc habitatges s'havien presentat un total de 17 sol•licituds, 12 de les quals han estat admeses i cinc excloses. Les cinc persones a qui no els ha correspost un pis entren ara a una llista d’espera.

Mostrar formulari de contacte